Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nemulţumiţii de serviciile RADET au protestat împotriva regiei şi a administraţiei locale (galerie foto)

ro

02 Jun, 2012 01:57 2040 Marime text
07_Chiru_miting_Chiru.jpgMembrii Asociaţiei nemulţumiţilor de serviciile RADET au organizat, ieri, un miting, acţiune prin intermediul căreia au protestat împotriva Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice (RADET) Constanţa. Gestul lor vine, susţin membrii asociaţiei, ca urmare a faptului că populaţia Constanţei nu mai poate suporta preţul ridicat al gigacaloriei.

Aproximativ o sută de constănţeni au scandat împotriva regiei, fluturând pancarte pe care erau inscripţionate mesaje care vizau atât RADET-ul, cât şi actuala administraţie publică locală. De pe strada Decebal, protestatarii au mărşăluit pe bulevardul Tomis, cu destinaţia Primăria Constanţa, acolo unde au intenţionat să depună, la registratură, ceea ce ei au numit o moţiune a nemulţumiţilor de serviciile RADET. Acest lucru nu a fost însă posibil, întrucât documentele de acest gen se depun la sediul administraţiei publice locale din City Mall.

Potrivit notei de protest a membrilor asociaţiei, „RADET-ul nu va ajunge niciodată autosustenabil şi de aceea, în actuala organizare, orice investiţie reprezintă o pierdere şi o ocazie de a creşte tariful în defavoarea consumatorului". În aceeaşi notă de protest se precizează: „Siguranţa în furnizarea energiei termice e garantată de Electrocentrale Constanţa, nu de RADET Constanţa, pentru acest motiv, asigurarea cu combustibil a Electrocentrale Constanţa creează garanţia producerii energiei termice, iar preţul la producător va scădea atunci când acesta va avea posibilitatea de a-şi achiziţiona combustibilul necesar în mai - iulie". Nu în ultimul rând, în această notă, protestatarii au inclus: „Contractele impuse de RADET consumatorilor din poziţia de monopol pe care o deţine îi ţin captivi pe aceştia serviciilor de proastă calitate. Clauzele impuse de RADET sunt abuzive".

Asociaţia nemulţumiţilor de serviciile RADET consideră că posibilitatea prin care RADET Constanţa şi-ar putea plăti datoria pe care o are către Electrocentrale Constanţa ar fi aceea ca punctele termice să fie concesionate asociaţiilor de proprietari, iar „cu redevenţa primită să-şi poată plăti datoria". Ei vor, de asemenea, modificarea contractelor cu RADET, dar şi reorganizarea regiei.

După Primăria Constanţa, protestatarii s-au deplasat şi la Primăria Constănţenilor. Ei îi înmânaseră memoriul lor, vineri dimineaţă, la acest sediu, şi lui Christian Gigi Chiru, candidatul APC la Primăria municipiului Constanţa. Protestatarii intenţionau ca vineri să depună un exemplar al documentului şi la sediul RADET din strada Badea Cârţan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii