Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:18 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicio femeie nu se regăseşte în echipa de conducere restrânsă Schimb de ştafetă în PNL Constanţa. Dragomir a predat organizaţia lui Huţucă. Cele mai multe voturi le-a luat prim-vicepreşedintele Delicoti! (galerie foto)

ro

28 Apr, 2017 00:00 7100 Marime text
PNL Constanţa şi-a ales noul Birou Politic Judeţean.
La lucrările Comitetului de Coordonare Judeţean au participat aproximativ 660 de delegaţi de la nivelul judeţului. Prezidiul CCJ a fost format din: Gheorghe Dragomir - preşedinte, Constantin Buşoi - secretar general Biroul Politic Naţional, Teodor Atanasiu – prim-vicepreşedinte BPN, Septimiu Bourceanu - secretar general PNL, Marilena DragneaCostel Stanca şi Adrian Manole.
 
Câştigătorul alegerilor a fost Bogdan Huţucă, ce a obţinut 580 de voturi, în timp ce contracandidata sa, Mihaela Andrei, a obţinut doar 41 de voturi. În total, au fost exprimate 629 de voturi, dintre care opt au fost anulate.

Ce le-a transmis colegilor noul preşedinte al PNL

„Vă mulţumesc pentru votul acordat astăzi şi, mai ales, pentru onoarea pe care mi-aţi făcut-o, aceea de a vă reprezenta în Parlamentul României. Mi-aş fi dorit ca echipa de parlamentari liberali constănţeni să fie una mult mai numeroasă. Din păcate, grupul parlamentar de liberali este unul restrâns, sub nivelul la care am mizat la alegerile electorale, iar PNL nu guvernează. Totuşi, am convingerea că, odată cu finalizarea acestor alegeri, vom reuşi să facem opoziţie mult mai constructivă, mult mai eficientă şi mult mai coerentă. Consider că suntem în această situaţie din cauza unor decizii strategice nefericite luate la nivel naţional şi a unor vulnerabilităţi organizaţionale pe care nu doresc să le inventariez acum, dar pe care le vom regândi, clarifica şi îndrepta în perioada următoare.
 
Închiderea acestei perioade de interimat ne obligă la o diagnoză, la o analiză a decalajelor faţă de performanţa pe care dorim să o obţinem în viitor, dar ne obligă la un demers, acela de a valorifica oportunitatea de a construi pentru viitor. Sunt astăzi în faţa dumneavoastră din două motive. În primul rând, din nefericire domnul preşedinte, Gheorghe Dragomir, nu mai candidează. Iar pe de altă parte, sunt aici datorită faptului că o parte din mine, formal, şi, informal, anumite persoane consideră că aş fi persoana potrivită pentru această funcţie, pentru a coordona activitatea organizaţiei. Am convingerea că, odată cu finalizarea acestor alegeri, vom face o opoziţie mult mai concretă. Închiderea perioadei de interimat ne obligă la valorificarea oportunităţii de a construi pentru viitor. Sunt membru din 1992, PNL m-a promovat în funcţiile pe care le-am ocupat în cadrul Ministerului Finanţelor, apoi ca prefect. Toate aceste poziţionări mi-au permis să ocup funcţii publice, în care m-am perfecţionat profesional.
 
Toată activitatea mea s-a intersectat cu PNL şi cu oamenii de aici. Până să devin deputat, eram economist, lucram în finanţe, în realitate, am fost manager. Nu ştiu dacă am abilităţi de lider politic. Nu ştiu dacă deţin toate aceste trăsături, dar compensez prin energie, capacitatea de a media şi a găsi soluţii. Una dintre misiunile viitoarelor conduceri va fi şi aceea de a identifica noi echipe de conducători. Misiunea noastră este recâştigarea credibilităţii“, le-a spus Bogdan Huţucă liberalilor.

Echipa lui Bogdan Huţucă respectă şi nu prea cotele de gen

Dincolo de victoria categorică în alegeri a deputatului Bogdan Huţucă, nu putem să nu remarcăm faptul că funcţiile importante din Biroul Politic Judeţean au fost împărţite numai între purtătorii de pantaloni. Cota de gen a fost salvată doar prin prezenţa ca membri ai BPJ a primarului Ancuţa Belu – Mihail Kogălniceanu, a Dorinei Cicilia Şerbănescu - primar al localităţii Adamclisi şi a Paraschivei Demirel Bobe - preşedintele PNL Peştera. Funcţia de prim-vicepreşedinte pe domeniul Strategii Politice şi Comunicare i-a revenit lui Septimiu Bourceanu cu 507 voturi. Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, este prim-vicepreşedintele Departamentului Politici Publice. El a reuşit cea mai mare performanţă în materie de voturi, depăşindu-şi atât colegii dar şi pe preşedintele filialei. Delicoti a primit 595 de voturi.

Pentru funcţia de vicepreşedinte al Departamentului pentru Strategii şi Relaţii Politice au candidat Mihaela AndreiIoan Solomon şi George Scupra. În urma voturilor, funcţia i-a revenit primarului Scupra, de la Ovidiu. 545 de voturi a primit edilul care a avut un discurs care a lăsat mută asistenţa, inclusiv pe vicepreşedintele BPN Teodor Atanasiu. George Scupra a lansat un mesaj de forţă şi a afirmat că el "nu-şi ia lumina de la Bucureşti". Primarul din Ovidiu nu s-a sfiit să vorbească şi despre campania electorală pentru alegerile parlamentare pe care a catalogat-o "catastrofală" şi a chemat la unitate în partid.
 
Pentru funcţia de vicepreşedinte al Departamentului Imagine, Comunicare, Relaţii cu Mass-Media şi Purtător de Cuvânt, Cătălin Anghel a fost învins la voturi de  George Muhscină - (487), care, în urmă cu aproximativ o lună, a devenit preşedintele organizaţiei municipale.
 
Marian Cruşoveanu este, de ieri, vicepreşedinte al Departamentului pentru Politici Economice, Mediul de Afaceri, Dezvoltare Regională şi Fonduri Europene. A primit 442 de voturi.


Un alt primar, Robert Nicolae Şerban, de la Eforie, este vicepreşedinte al Departamentului pentru Politici Sociale, Relaţii cu Sindicatele, Patronate, Organizaţii Neguvernamentale şi Grupuri de Cetăţeni. Primarul din Eforie a strâns 590 de voturi, mai multe decât preşedintele Huţucă.
 
Liviu Negoiţă, primarul din Cernavodă, a câştigat funcţia de vicepreşedinte al Departamentului pentru Politici privind Administraţia Publică, Justiţie, Siguranţă Naţională, Ordine Publică şi Siguranţa cetăţeanului cu 476 de voturi.

Consilierul judeţean George Niculescu a devenit vicepreşedinte al Departamentului pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu şi Dezvoltare Rurală cu 451 de voturi. Primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu, este vicepreşedinte al Departamentului pentru Politici în Sănătate. Şi el a primit 590 de voturi, la fel ca şi colegul său de la primăria şi organizaţia Eforie, respectiv cu 10 voturi peste cele primite de Bogdan Huţucă. Primarul din Mangalia, Cristian Radu este vicepreşedinte al Departamentului pentru Politici în Educaţie, Cercetare, Cultură, Culte, Minorităţi şi Sport cu 452 de voturi.
 
Din Biroul Politic Judeţean mai fac parte, alături de cele trei doamne nominalizate mai sus, şi: Stelian Bucovală, Marian Gălbinaşu – primar Corbu, Marian Iordache, Mugur Mitrana - primar 23 August, Sorin Mocianu – consilier judeţean, Gheorghe Moldovan – primar Albeşti, George Nicola – primar Aliman, Cozmin PurcăreaRadu Matei, Valentin Stanciu – primar Topalu, Petre Urziceanu - primar Negru Vodă şi Florian Cristian Zahariuc – consilier judeţean. Trezorier a fost ales Marius Pricopie (515 voturi), preşedintele Comisiei de Arbitraj Judeţean - Toni Bobe (515 voturi), iar preşedintele Comisiei Revizie - Dumitru Mergiani cu 513 voturi.
 Din Biroul Politic Judeţean mai fac parte de drept, potrivit statutului PNL şi parlamentarii în funcţie: respectiv deputatul Robert Boroianu şi senatorul Vergil Chiţac. Amândoi au calitatea de vicepreşedinţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii