Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:43 13 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor, dat în judecată de finul său

ro

07 May, 2011 00:38 2849 Marime text
7_Amuras_Tanase_Nicusor_Constantinescu.jpgFostul şef de Cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, l-a acţionat în instanţă pe acesta şi instituţia al cărei angajat a fost.

Amuraş Tănase are calitatea de reclamant în dosarul nr. 7422/118/2011 înregistrat la Tribunalul Constanţa pe 5 mai, în timp ce instituţia Consiliului Judeţean Constanţa şi preşedintele Nicuşor Constantinescu au calitatea de pârâţi. În dosarul având ca obiect „suspendare executare act administrativ" este parte şi Ovidiu Chircă, inspector în cadrul Compartimentului Comunicare al CJC.

Amuraş Tănase ne-a declarat că a contestat în instanţă decizia emisă de către şeful CJC de recuperare a sumelor cu titlu de sporuri şi normă de hrană de care a beneficiat pe perioada anului 2009 în care era angajat al CJC. „Nu sunt singurul care a înaintat acţiune în instanţă. Cred că toţi au făcut acest lucru, fie prin sindicat, fie individual. În urma unei decizia a Curţii de Conturi s-a stabilit că trebuie să returnăm sporurile salariale de care am beneficiat pe parcursul anului 2009. Eu contest în instanţă decizia de returnare a 19.566 lei cheltuieli salariale - sporuri şi a sumei de 2.616 lei - cheltuieli cu hrana, adică norma de hrană", ne-a declarat Amuraş Tănase. Cu alte cuvinte, prin dispoziţia emisă în calitate de preşedinte al CJC, Nicuşor îi cere înapoi fostului subordonat Amuraş Tănase - finul său - 221.820.000 de lei vechi.

Amuraş: „Am renunţat la administraţie din cauza salariului"

Fostul şef de Cabinet al lui Nicuşor Constantinescu ne-a declarat că s-a suspendat din funcţia deţinută în cadrul CJC din octombrie 2010. „În prezent, lucrez pentru o funcţie de distribuţie din Bucureşti. Am renunţat la opt ani de administraţie pentru că salariile deveniseră aşa cum deveniseră. M-am suspendat din funcţie după o perioadă de şase luni de concediu medical, în care am suferit o operaţie de hernie de disc. M-am operat la Bucureşti. N-am avut 35.000 de euro să mă duc să mă operez în Austria, dar important este că operaţia a reuşit. După şase luni de zile în care n-am ieşit din casă m-am simţit bine. Acum lucrez în distribuţie. Am lucrat şi în perioada 1996 - 1998, în care am fost manager al unei firme de distribuţie din Bucureşti", ne-a declarat Amuraş Tănase. De precizat că Amuraş Tănase nu este doar fostul şef de Cabinet al şefului CJC, ci şi finul acestuia. El şi Gabriela Ramona au fost cununaţi de Nicuşor Constantinescu. Amuraş a divorţat însă la sfârşitul anului 2009, fiind cel care a introdus acţiunea pe 10 decembrie 2009.

Chircă - fostul furnizor al cafelelor de miliarde pentru pensionarii lui Mazăre

Coreclamantul din lupta pentru păstrarea sporurilor încasate de la CJC, Ovidiu Chircă, nu este nici el o figură necunoscută în peisajul administraţiei locale. Pe lângă faptul că este inspector în cadrul Compartimentului Comunicare al CJC, Chircă este şi fostul patron al SC Prodigy Corporation SRL, care a câştigat din 2008 şi până în prezent contracte de miliarde de la Primăria Constanţa pentru furnizarea băuturilor calde oferite în cluburile de pensionari. În 2008, Primăria Constanţa a plătit pentru cafelele pensionarilor aproximativ 700 de milioane de lei vechi. În 2009, primăria condusă de Mazăre a plătit de zece ori mai mult. În urma contractului încheiat în 2009, Prodigy Corporation a obţinut 613.200 de lei fără TVA, adică peste 7,2 miliarde de lei vechi cu TVA. În 2010, firma obţinea circa 5,7 miliarde de lei, iar în 2011 a parafat cu Primăria Constanţa, condusă de Radu Mazăre, un contract pentru cafelele pensionarilor mult redus, de două miliarde de lei vechi. Aşadar, cu toate că este criză, Primăria condusă de Mazăre nu a tăiat de tot cafelele oferite gratis la sindrofiile pensionăreşti, fosta firmă a lui Chircă mulţumindu-se şi cu o sumă mai mică. Precizăm că firma i-a aparţinut pesedistului Ovidiu Chircă până în martie 2008, când şi-a cesionat în mod gratuit părţile sociale către Lucreţia Cioară. Mişcarea a avut loc chiar pe 25 martie 2008, ziua în care în cotidianul ZIUA de Constanţa s-a scris despre afacerea „Cafelele" pe care pesedistul a parafat-o cu Primăria Constanţa.

Nevasta, colegă de inculpare cu Mazăre şi cu şeful soţului

Atunci, Chircă s-a „lepădat" de Prodigy Corporation, numind-o administrator cu drepturi depline şi asociat unic pe Lucreţia, soţul acesteia, Gheorghe Cioară, fiind partener de afaceri al lui Chircă în G (Gheorghe) & O (Ovidiu) Bee Garden SRL. Foarte interesant este şi faptul că soţia afaceristului, Nora Alina Chircă, este angajată la rândul său în cadrul Primăriei Constanţa, numele ei fiind menţionat în actul de inculpare din celebrul dosar al retrocedărilor, alături de cel al primarului Constanţei şi al şefului CJC, Nicuşor Constantinescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii