Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Norocul Marianei Judecătorii au amânat procesul privind referendumul de la Cernavodă

ro

14 May, 2011 00:34 1550 Marime text
6_Mariana_referndum_Mariana_Mircea.jpgMagistraţii Tribunalului Constanţa au decis amânarea procesului privind referendumul de la Cernavodă.

După ce Curtea Constituţională a respins excepţia de neconstituţionalitate invocată de către Consiliul Judeţean Constanţa, s-a reluat judecarea dosarului nr. nr. 2951/118/2010, înregistrat pe 17 martie 2009 la Tribunalul Constanţa, prin care prefectul judeţului a dat în judecată instituţia judeţeană şi pe primarul oraşului Cernavodă pentru refuzul de a-şi desemna un reprezentant în comisia de organizare a referendumului. Magistraţii au fixat ca prim termen pentru reluarea judecăţii data de ieri, 13.05.2011, însă magistraţii au decis amânarea judecăţii pentru 27 mai.

Surse de la Cernavodă ne-au declarat că magistraţii ar aştepta pronunţarea în procesul dintre Mariana Mircea şi procurorii care au decis neînceperea urmării penale faţă de persoanele implicate în strângerea semnăturilor pentru convocarea referendumului, pentru conexarea dosarelor. Reamintim că pe 21 mai 2009, iniţiatorii referendumului de la Cernavodă au depus la Prefectură peste 4.200 de semnături pentru convocarea procedurii de demitere a primăriţei. Interesant este faptul că numărul de semnături împotriva Marianei Mircea este foarte aproape de numărul voturilor în baza cărora a fost aleasă primar: 5.510.

De precizat că am încercat să o contactăm telefonic şi pe Mariana Mircea pentru a-i solicita un punct de vedere, însă nu a răspuns la telefon.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii