Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la ROAEP Cu ce sume au contribuit candidații la Primăria și Consiliul Județean Constanța? (DOCUMENTE)

ro

01 Jul, 2024 16:13 368 Marime text
Departamentul de Control al Finanțării Partidelor Politice și a Campaniilor Electorale a publicat situația contribuțiilor electorale depuse și a cheltuielilor electorale efectuate de competitorii electorali pentru finanțarea campaniei electorale pentru alegerea autorităților administrației publice locale din data de 9 iunie 2024.

Potrivit situației, care poate fi studiat în secțiunea „documente”, Horia Constantinescu, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Constanța, a finanțat campania electorală cu 165.000 de lei, din venituri proprii. 

Primarul Vergil Chițac a donat pentru campania electorală suma de 165.000 de lei, iar Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită (ADU), a oferit 165.000 de lei, din care 100.000 de lei din donații ale unor persoane fizice și 65.000 de lei din venituri proprii.

Candidatul AUR Ovidiu Cupșa a oferit pentru campania electorală suma de 60.000 de lei iar candidatul PUSL pentru Primăria Constanța, Gihan Eserghep a contribuit în campanie cu suma de 149.300 de lei.

Totodată, Departamentul de Control al Finanțării Partidelor Politice și a Campaniilor Electorale a dat publicității și situația contribuțiilor electorale depuse și a cheltuielilor electorale angajate de competitorii electorali pentru finanțarea campaniei electorale pentru alegerea autorităților administrației publice locale din data de 9 iunie 2024 - candidați independenți.

Din document reiese că Felicia Ovanesian, candidat independent la Primăria Constanța și-a finanțat campania cu 115.000 de lei, banii provenind din resurse proprii.

Dintre candidații la funcția de președinte al Consiliului Județean, candidatul PNL, primarul Florin Mitroi, câștigătorul alegerilor locale din 9 iunie a cheltuit și cea mai mare sumă, respectiv 660.000 de lei, bani din „venituri proprii”.

Doctorul Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, clasat al doilea în competiție a contribuit în campanie cu aproximativ 190.000 de lei.

Președintele în funcție, Mihai Lupu, care a candidat din partea PUSL și a pierdut rușinos alegerile a finanțat campania cu 580.000 de lei, bani personali.

Mohammad Murad, candidat din partea AUR pentru Consiliul Județean și care s-a clasat pe locul 3 în competiția electorală a contribuit în campanie cu suma de 232.000 de lei, bani din „venituri proprii”.

Candidatul ADU, Claudiu Palaz a adus de acasă 550.000 de lei pentru susținerea campaniei electorale.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 


Citește și. 

Alegeri locale 2024Iată care va fi noua componență a Consiliului Județean Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii