Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:53 15 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palatul Arhiepiscopiei, scos la vânzare dacă există cumpărători

ro

18 Oct, 2010 02:07 2457 Marime text

cap_08.jpgSechestrul pus asupra unor bunuri ale Arhiepiscopiei Tomisului, care-l are în frunte pe ÎPS Teodosie, se va pune în executare după emiterea extrasului de carte funciară de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, iar valorificarea bunurilor va începe cu scoaterea la licitaţie a terenurilor agricole.

Dsechestru_IPS_Teodosie.jpgirectorul executiv adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, Emil Mihăilescu, ne-a declarat că pentru continuarea procedurii se aşteaptă eliberarea de către OCPI a extrasului de carte funciară, iar valorificarea bunurilor va începe cu terenurile agricole, întrucât sunt bunuri care nu afectează activitatea instituţiei. Reprezentantul DGFP a precizat însă că terenurile nu vor fi scoase la licitaţie decât la cerere, întrucât procedura organizării unei licitaţii este costisitoare şi nu poate fi organizată pentru toate bunurile sechestrate pentru că sunt foarte multe. Eventualii cumpărători pot afla ce bunuri pot fi cumpărate doar de pe lista cu bunurile sechestrate, postată pe site-ul DGFP. Întrebat dacă şi Palatul Arhiepiscopal poate fi scos la licitaţie, reprezentantul DGFP a precizat că acest lucru este posibil, însă doar dacă „cineva cere şi îşi permite să-l cumpere", dar numai dacă nu se află ipotecat la bancă, pentru că, banca are ipotecă de grad I, iar organele fiscale de grad II, după cum a precizat adjunctul DGFP. „Vom afla ce bunuri pot fi scoase la licitaţie şi care au ipotecă după ce vom primi extrasul de carte funciară", a precizat Emil Mihăilescu.

„Sunt legi greu de cuprins din birourile de la Fisc"

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Alin Boc, a declarat că instituţia pe care o reprezintă a contestat în instanţă sechestrul, motivând că bunurile sacre nu pot fi sechestrate. „Domnii de la Fisc nu cunosc faptul că există legi specifice, greu de cuprins de acolo din birourile unde lucrează dumnealor. Bunurile sacre sunt inalienabile, insesizabile şi imprescriptibile", a precizat părintele Boc. El a dat ca exemplu faptul că un teren donat de o persoană cu destinaţia de construire a unui lăcaş de cult nu poate fi sechestrat şi executat, pentru că este „vatră de mănăstire".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • badea cirtan 18 Oct, 2010 08:39 lasati Biserica in pace ca ajunteti la mina ei asa cum a ajuns si vamesi din port ce au uns usa Biserici ca sa fie repusi in functie atuci cind Dinu Vama a parasit sistemul "doamne miluieste sistemul ca nu suntem de capul nostru,,
  • karadeniz 18 Oct, 2010 01:06 Ai dreptate parinte. Biserica are legi speciale care o protejeaza. Sunt multe legi strambe in tara asta si foarte multi au profitat de ele pentru a se imbogati. Printre profitori se numara si BOR. Dati cu o mana si luati cu 10. Dar fiti linistit, vom mai rabda cativa ani si vom schimba aceste legi strambe, inclusiv cele ale cultelor religioase.