Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pana la 15 martie 2003 municipalitatea acorda reduceri

ro

13 Jan, 2003 00:00 646 Marime text

Caci in joc se afla soarta intregii tari!

Scutiri de 10% la taxele si impozitele pe cladiri, terenuri si habitat

Nu se mai acorda scutiri de 30% la plata impozitului * Persoanele cu handicap gradul I si nevazatorii beneficiaza de scutiri de la plata impozitului pe anul in curs * Persoanele care sufera de handicap gradul II vor plati numai jumatate din impozitul calculat * Si contribuabilii care isi achita integral impozitul pana la data de 15 martie beneficiaza de o reducere de 10% * Cetatenii vor primi instiintarile de plata acasa

Anul acesta, municipalitatea acorda reduceri pentru taxele si impozitele pe cladiri, terenuri si habitat cotate cu 10 procente pentru contribuabilii care isi achita integral datoriile catre stat pana, cel tarziu, pe data de 15 martie 2003. De pe 1 ianuarie 2003, de cand a intrat in vigoare noua grila de taxe si impozite, municipalitatea acorda scutiri de plata integrale pentru persoanele cu handicap de gradul I si nevazatori. De asemenea, persoanele cu handicap gradul II beneficiaza de reducerea cu 50% din cuantumul impozitului pe 2003. Bineinteles ca aceste scutiri si reduceri se fac numai in cazul in care persoana cu handicap sau nevazatorul este proprietarul bunurilor mobile sau imobile impozitate.

Impozitul pe teren se calculeaza altfel

In concordanta cu noua legislatie in vigoare, cuantumul impozitului pe teren nu se mai calculeaza in functie de suprafata si zona, ci in functie de rangul localitatii. Cetatenii pot rasufla linistiti pentru ca si in aceasta situatie facilitatile oferite de municipalitate se mentin. Constantenii vor primi la domiciliu instiintarile de plata in care vor fi cumulate sumele datorate statului reprezentand impozitele si taxele aferente pentru bunurile mobile si imobile. Programul de incasari al agentiilor fiscale se va desfasura intre orele 8.00 si 16.00.

Reducerea de 30% nu se mai acorda anul acesta

Anul trecut, municipalitatea a acordat o reducere de 30% contribuabililor care reuseau sa-si achite integral taxele si impozitele pana la data limita de 15 martie 2002. Ca urmare a modificarii legislatiei prin aplicarea Ordonantei de Guvern nr. 36/2002 si a Hotararii de Guvern nr. 1278/2002, Consiliul Local Municipal nu mai poate acorda reducerea de 30%, ci doar o scutire de 10% din sumele calculate ca reprezentand datoriile catre stat aferente din impozite si taxe pe 2003. Constantenii se pot considera totusi norocosi avand in vedere ca locuitorilor capitalei nu le-a fost acordata decat o reducere de 5%. Administratia publica locala atinge maximul impus de lege prin acordarea de scutiri de zece procente.

Persoanele juridice mai au ragaz pana pe 31 ianuarie

Persoanele juridice cu resedinta in municipiul Constanta vor trebui sa faca declaratia de impunere la sediul agentiilor fiscale pana la data limita de 31 ianuarie 2003, in conformitate cu prevederile HG nr. 1278/2002. In plus, persoanele care detin terenuri in extravilanul municipiului sunt obligate sa le declare pana, cel tarziu, la data de 15 februarie 2003, prin prezentarea la Agentia Fiscala nr. 2. Proprietarii terenurilor extravilane trebuie sa se prezinte la organul fiscal in cauza cu titlul de proprietate, contractul de vanzare-cumparare, procesul-verbal de punere in posesie si cartea de identitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii