Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parintii elevilor de la „Mihai Eminescu“ au dat in judecata ISJ

ro

05 Aug, 2010 00:00 3068 Marime text
p2-proces_isj_-_elena_buhaiev.jpgDisputa dintre părinţii elevilor Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ şi ISJ în privinţa Şcolii nr. 2, a ajuns în instanţă.

Părinţii liceenilor nu sunt mulţumiţi pentru că elevii Colegiului şi cei de la clasele primare vor merge împreună la toaletă, iar în pauze va fi haos, cei mari având pauza de 10 minute, iar cei mici, de 15 minute.

Pe data de 3 august au fost înregistrate două procese pe rolul instanţei. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa are calitatea de pârât, iar Colegiul Naţional Mihai Eminescu, de reclamant. Obiectul dosarului îl constituie suspendarea executării unui act administrativ eliberat de ISJ. De fapt, reclamantul este reprezentat de părinţii elevilor de liceu, care nu vor ca elevii fostei Şcoli nr. 2 să fie primiţi în cadrul clădirii Colegiului. „S-au depus în instanţă două cereri de anulare a două acte administrative prin care ISJ cerea ca noi să preluăm elevii fostei Şcoli nr. 2. Este adevărat că această şcoală pierduse calitatea de persoană juridică, pentru că are mai puţin de 250 de elevi, iar noi am preluat-o, de la 1 septembrie 2008. Am ajutat cât am putut prin asigurarea serviciilor de contabilitate şi secretariat către şcoală, dar aici nu avem unde să primim copiii“, a spus directoarea Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“, Camelia Ciurescu. Părinţii elevilor de liceu mai au şi alte probleme pe care le doresc rezolvate în instanţă. „Pauzele celor mici sunt de 15 minute, pe când la liceu sunt de doar 10 minute. Părinţii nu vor ca cei de clasa I să meargă la toaletă cu elevii de clasa a XII-a. Iar cel mai important lucru este că noi nu avem nicio altă clădire unde să-i ducem. Celelalte licee care mai au şi şcoli primare în componenţă, au corpuri separate de clădire, cum sunt Liceul Pedagogic sau Colegiul Naţional «Mircea cel Bătrân». Noi am transformat multe dintre clasele şcolii în laboratoare foarte performante, iar acum nu putem să facem un pas înapoi şi să le transformăm din nou în săli de clasă“, a mai adăugat Camelia Ciurescu. Pe de altă parte, inspectorul şef al ISJ, Elena Buhaiev, are altă explicaţie. „Părinţii sunt cei care au depus acţiunile. Copiii aceia nu au nicio vină, trebuie să înveţe undeva. În fosta Şcoală nr. 2 îşi desfăşoară cursurile elevii de la seminariile teologice, iar copiii şcolii primare ar trebui să înveţe în incinta liceului“, a declarat Elena Buhaiev.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • petre 30 Oct, 2010 16:45 Ce sa mai vorbim de directoare? Este cea mai mare spagagioaica din cate am cunoscut. Nu va intrebati cum de/si schimba atat de des masinilie? Va spun eu. Cere cate 1000-2000 de euro pentru aranjatul bacului. toate pramatiile de la mircea, treian, eminescu au terminat premianti la bac datorita acestei directoare. DNA-ul doarme?
  • Un fost elev al liceului actual parinte 25 Aug, 2010 15:27 Cine care cred ca noi suntem rasisti se inseala amarnic! Cine a scornit ca elevii care ar trebui sa vina sunt numai tigani? E vorba de democratie in care fiecare isi expune puctul de vedere iar majoritatea decide, majoritaea fiind elevii si parintii din liceu. Cand s-a luat aceasta decizie a inspectoarei noi nu am fost intrebati daca suntem de acord acesta decizie ni s-a impus. Este problema inspectoratului sa rezolve problemele invatamantului local dar liceu Eminescu este sustinut de banii parintilor, nu de banii inspectoratului; cand acest lucru va fi invers inspectoratul va putea sa impuna. Nu sunt de acord cu fuziunea din 3 motive: prestigiul scolii, logistica si calitatea actului de invatamant.
  • Gigi 23 Aug, 2010 21:31 De ce sa ne ascundem dupa deget cand de fapt nu ne plac tiganii? Discriminarea este reciproca.Nici tiganilor nu le plac romanii cum nici romanilor nu le plac tiganii.Ura fata de tigani este rezultatul faptelor lor.Daca eram rasisti ii urau si pe turci si pe tatari, dar ei nu fac ceea ce fac tiganii.
  • Dana 23 Aug, 2010 21:08 sunt eleva acestui liceu si atat eu cat si colegii mei nu suntem de acord ca elevii scolii nr 2 sa invete cu noi in liceu...si nu e vorba de discriminare..dar inca de anul trecut avem probleme cu ei.de fiecare data cand au venit la noi in liceu(pt desfasurarea orelor de sport) veneau in clasa noastra cerandu-ne bani,injurandu-ne,scuipaindu-ne,iar unei colege i-au furat telefonul.daca am avut parte de asemenea incidente anul trecut cand ei nu invatau la noi in liceu nu vreau sa ma gandesc cum va fi anul acesta.va trebuii sa stam numai in clasa sa ne pazim lucrurile ?cred ca avem toate motivele sa nu fim de acord
  • jack 08 Aug, 2010 08:46 v-ati intrebat cum madam buhaiev face epurari politice si financiare in scoli? v-ati intrebat unde fumeaza madam buhaiev? v-ati intrebat daca madam buhaiev este model de dascal pentru invatamantul constantean? dezastru la nivel de inspectorat!!! si e si profesoara de dumbe fara abilitati de management...
  • discriminare 05 Aug, 2010 10:44 cei de la Eminescu nu au auzit in viata lor de proiectul de educatie incluziva, sunt niste rasisti care instiga si parintii la acte de acest gen. Sa le fie rusine. Degeaba conduc un liceu de renume, prin actiunile lor nu fac decat sa-si demonstreze incapacitatea de a manageria un conflict(asta daca acel conflict chiar exista sinu e alimentat chier de ei). Iar motivatia data referitor la mersul la toaleta in timpul pauzelor este de-a dreptul penibila. Nu vor mai putea elevii de liceu sa fumeze in toaleta??? Rusine!!!!
  • c1 05 Aug, 2010 07:58 defapt nu vor sa-i primeasca pentru ca majoritatea sunt tigani iar fondurile pe care le cer de la parinti nu vor fi platite si de ei .cit priveste mersul la toaleta sa fim seriosi la pedagogic nu invata copii in cladiri separate deci merg la aceleasi toalete de zeci de ani si nu sa intamplat nimic .