Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentari cu bani in bancile Senatului si Camerei Deputatilor

ro

23 Dec, 2004 00:00 859 Marime text

Noii membri ai legislativului, obligati sa-si completeze declaratiile de avere

Cei mai multi dintre alesii nostri au strans averi fabuloase de-a lungul vietii * Senatorul PRM, Dorel Onaca, detine doua case de vacanta, trei apartamente, un Audi si un Jeep, dar si un cont curent de 100.000 de euro in Elvetia * Liberalul Virgil Serbu, proaspat ales senator, detine terenuri agricole si intravilane, doua case de locuit, un autoturism Opel si un depozit de 130 mii euro * La polul opus, deputatul Eduard Martin sustine ca nu detine terenuri, case sau autoturisme * Martin junior a declarat ca este posesorul a doua motociclete * Colegul sau din PSD, Alexandru Mazare, nu are in proprietate decat un sfert de apartament, un autoturism Cielo si un depozit de 14.000 euro * Deputatul PUR, Andrian Mihei, cunoscut prin urbe drept un prosper om de afaceri, nu detine autoturisme * In schimb, Mihei are un depozit de 821 de milioane lei

Odata ce au pasit in sediul Senatului sau al Camerei Deputatilor, noii membri ai legislativului s-au vazut obligati, potrivit legii, sa-si completeze declaratiile de avere. Normele in vigoare spun foarte clar ca documentele trebuie publicate pe site-urile celor doua institutii.Conform declaratiilor deputatilor, poate fi rapid intocmit un "Top 100". Si asta pentru ca cei mai multi dintre membrii Camerei Deputatilor au strans averi fabuloase de-a lungul vietii. In ceea ce-i priveste pe deputatii alesi in Circumscriptia Electorala nr.14, Constanta, situatia pare sa fie cu totul alta, putini dintre acestia putand fi inscrisi in acest top. Chiar daca printre deputatii trimisi in Parlament de catre constanteni figureaza nume precum Alexandru Mazare, Eduard Martin, Andrian Mihei, toti din partea Uniunii PSD+PUR, sau Gelil Eserghep (PRM), nume cu "pretentii" in Constanta, declaratiile parlamentarilor vizualizate pe site-ul Camerei Deputatilor ne ofera o serie de surprize. Fara casa, autoturism sau terenuri, fiul prefectului Gheorghe Martin nu detine decat doua motociclete Suzuki, cumparate in 2001 si 2004. Nici colegul sau de partid, Alexandru Mazare, nu are in proprietate decat un sfert de apartament, un autoturism marca Cielo, dobandit in anul 1997 si un depozit de 14.000 euro. La randul sau, umanistul Andrian Mihei, cunoscut prin urbe drept un prosper om de afaceri, a trecut in declaratia de avere ca este proprietarul a trei terenuri intravilane in suprafata totala de aproximativ 17 mii metri patrati, doua apartamente dobandite in anul 1983 si respectiv 2003 si o casa de locuit in constructie. In privinta autoturismelor, Mihei, ales pentru prima data deputat, nu este posesorul nici unui astfel de bun mobil, in schimb are 821 de milioane lei depozite curente.Un alt parlamentar la fel de proaspat este social-democratul Corneliu Dida. Acesta a declarat ca, pe langa apartamentul dobandit in anul 1982, mai detine depozite si conturi in valoare de 7.000 euro.Peremistul Gelil Eserghep se pare ca este la fel de puternic financiar ca in legislatura trecuta. Facand o comparatie cu declaratia pe care a completat-o in timpul mandatului trecut, observam ca Eserghep nu a cheltuit foarte mult din averea pe care a agonisit-o de-a lungul timpului. Acesta detine 6,5 hectare de teren agricol, un apartament dobandit in 1997, un autoturism Audi si un depozit curent de 42.000 dolari. Si democratul Stelian Dutu, presedintele PD Constanta, are trecute in declaratia de avere un apartament, un autoturism Renault Megane si un depozit de 10 mii de euro.

Oameni cu bani, in bancile din Senat

In ceea ce ii priveste pe senatorii de Constanta, potrivit declaratiilor de avere, acestia sunt mult mai instariti. Unul dintre senatorii din "Top 100" este peremistul Dorel Constantin Onaca. Acesta detine doua case de vacanta, trei apartamente, un Audi si un Jeep, dar si un cont curent de 100.000 de euro in Elvetia. De asemenea, Onaca este actionar la mai multe societati comerciale. In bancile din Senat urmeaza sa mai activeze si alti senatori "cu bani", precum liberalul Virgil Serbu. Acesta detine un teren agricol in suprafata de 21 hectare, altul intravilan de 535 metri patrati, doua case de locuit, un autoturism Opel, dobandit in anul 1990 si un depozit de 130 mii euro. Colegul sau de partid, Puiu Hasotti, fost deputat in legislatura trecuta, nu detine terenuri, insa are o casa de locuit si un autoturism Audi A4. Hasotti mai are si un depozit de 21 mii euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii