Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii de Constanţa îşi abandonează partidele

ro

03 Feb, 2015 00:00 2092 Marime text
Atmosfera de pe scena politică din România se precipită din nou. Social-democraţii se declară indignaţi de faptul că tandemul Ponta-Dragnea intenţionează o aşa-numită reformare a PSD printr-o modificare de statut care ar putea determina „alungarea“ membrilor de partid cu probleme în Justiţie. În paralel, recent „rejectaţii“ Mircea Geoană şi Marian Vanghelie promit „primenirea“ social-democraţiei româneşti prin iniţierea unui proiect denumit „România noastră“, proiect în care, speră aceştia, să atragă cât mai mulţi „rătăciţi“.
 
Unul dintre cei care s-au arătat interesaţi de noua mişcare este deputatul de Constanţa Andrei Răzvan Condurăţeanu, actual membru UNPR. Condurăţeanu a declarat că, deşi nu are încă un răspuns categoric, este posibil să se alăture viitorului partid garantat de Geoană şi Vanghelie. Amintim că Andrei Răzvan Condurăţeanu a câştigat, la alegerile parlamentare din decembrie 2012, un mandat de deputat în Colegiul 3 din judeţul Constanţa, prin redistribuire, candidând din partea PP-DD. La doar un an de la alegerile generale, el a demisionat din PP-DD şi s-a înscris în UNPR.

 Se bucură de independenţa politică

Un alt parlamentar de Constanţa care a „dezertat“ din formaţiunea politică din partea căreia a candidat în 2012 este deputatul Colegiului 9, Remus Cernea. Membru al Partidului Verde, Cernea a intrat în cursa parlamentară din partea USL. În primăvara lui 2013 însă, USL Constanţa s-a dezis de Cernea, după ce acesta din urmă a avut o serie de divergenţe de opinie cu social-democraţii constănţeni şi cu primarul Radu Mazăre. În prezent, Remus Cernea se bucură de statutul de independent.

Un parlamentar constănţean de asemenea independent, dar în permanentă căutare de partid „adoptiv“, este deputatul Mihai Tararache. Aflat la primul mandat parlamentar, deputatul Colegiului 1 a demisionat, la doar şase luni după debutul legislaturii, din PP-DD, susţinând că între el şi partidul lui Dan Diaconescu nu ar fi existat niciodată vreo colaborare politică, ci doar una de natură parlamentară. Tararache a fost primul parlamentar constănţean din legislatura 2012-2016 rămas neafiliat politic.

La un moment dat, se vehicula faptul că Mihai Tararache ar intenţiona să devină membru PLR, lucru pe care deputatul nu l-a negat. În pofida acestui aspect, acest lucru nu s-a întâmplat încă, Tararache fiind şi acum independent. Pe de altă parte, potrivit unor surse, Mihai Tararache ar negocia la ora actuală o „convertire“ la noul PNL.

 „N-am niciun plan politic“


Nici senatorul Marian Vasiliev n-a prea avut stare în partidul care l-a susţinut în candidatura pentru precedentele alegeri generale. Senator în Colegiul 3, prin redistribuire, Vasiliev a părăsit, în decembrie 2013, PP-DD, pentru a se înscrie în UNPR. Parlamentarul susţine că nu are de gând să se alăture formaţiunii pe care Geoană şi Vanghelie o pregătesc: „N-am niciun plan politic. Nu plec din UNPR, nici vorbă!“, a mărturisit, ieri, Marian Vasiliev.

 PDL - PMP - UNPR


 Cel mai prolific parlamentar de Constanţa din punct de vedere al traseismului politic este deputatul Colegiului 10, Florin Gheorghe. Acesta a intrat în Parlament ca deputat PDL. În februarie 2014, a părăsit PDL-ul şi a devenit deputat independent. Ulterior, a devenit preşedintele Organizaţiei Municipale a PMP Constanţa, trecând drept apropiat al Elenei Udrea. În luna septembrie a anului trecut, Florin Gheorghe a dat aşa-numita dreaptă politică pe stânga, înscriindu-se în UNPR.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii