Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii prefera luxul

ro

28 Aug, 2007 00:00 1296 Marime text
1188247304.jpg

O analiza a cheltuielilor parlamentarilor in perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2006 releva ca alesii iubesc luxul si prefera hotelurile in detrimentul altor spatii de cazare.

Cercetarea a fost realizata de Institutul de Politici Publice si include indemnizatiile, diurnele, suma forfetara, decontul la cazarea in Bucuresti si circumscriptii, transport si cheltuielile legate de telefonia mobila si Internet. Sunt cuprinse altfel valorile numerice ale sumelor din bani publici care au fost alocate pentru sustinerea financiara a activitatilor deputatilor si senatorilor, dar si o serie de observatii rezultate din coroborarea datelor cu precedentele studii ale IPP, privind activitatile parlamentare. Lucrarea scoate in evidenta o serie de practici care ridica semne de intrebare asupra eficientei cu care sunt cheltuiti banii publici, cat si a activitatii in sine a parlamentarilor. Numai in ceea ce priveste cazarea in Bucuresti, exista o diferenta semnificativa intre costurile suportate pentru parlamentari care se cazeaza la hotel si cei care inchiriaza alte spatii. Discrepanta readuce astfel in discutie necesitatea construirii unor edificii special destinate cazarii deputatilor si senatorilor. Din analiza se desprinde o concluzie nu foarte imbucuratoare: se cheltuiesc foarte multi bani pentru cazarea parlamentarilor in hoteluri, iar costurile insumate dau cifre care tulbura contribuabilii.

Liderii stau la hotel

Nici deputatii si senatorii constanteni nu sunt straini lucrarii. Deputatii Amet Aledin, din partea Uniunii Democrate a Tatarilor Turco Musulmani din Romania, social-democratul Corneliu Dida, democratul Laurentiu Mironescu, Andrian Mihei, membru al Partidului National Liberal, si Iusein Ibram, din partea Uniunii Democrate Turce din Romania au fost cazati in alte spatii pe parcursul anul trecut. La hotel au stat presedintii PNL si PD de Constanta, deputatii Gheorghe Dragomir, respectiv Stelian Dutu. De asemenea, colegii lor Gelil Eserghep, PRM, si Eduard Stelian Martin, PSD, au beneficiat de conditii speciale, fiind cazati tot la hotel. La Senat, lucrurile sunt mai simple, doar liberalul Puiu Hasotti avand nevoie de servicii de cazare hoteliere. Anul trecut, 97 de deputati si-au decontat cazarea la hotel in Bucuresti si 142 in alte spatii din capitala. Tariful decontat a crescut, comparativ cu 2005, la 211 lei pe zi, pentru cazarea la hotel, si 77 lei pe zi pentru alte locatii. Un deputat care a stat la hotel a decontat pentru cazare aproximativ 77.000 lei, anual, iar un parlamentar care a preferat alte spatii, maxim 25.000 lei.

Scris de: {autor}Cristina RACOARE{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii