Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii USR au depus un proiect de lege care prevede măsuri de sprijin pentru victimele abuzurilor sexuale din spaţiul universitar

ro

06 Aug, 2024 13:03 320 Marime text




Mai mulți parlamentari USR au depus un proiect de lege care prevede măsuri de sprijin pentru victimele abuzurilor sexuale din spaţiul universitar şi obligaţia Guvernului şi a instituţiilor de învăţământ superior să reglementeze în codurile de etică posibilitatea trimiterii de sesizări sub protecţia anonimatului.

Potrivit unui comunicat al USR, iniţiativa legislativă vine pe fondul investigaţiilor media referitoare la fenomenul hărţuirii sexuale din universităţi.

Proiectul defineşte clar sistemul de raportare şi de sancţionare a abuzurilor din mediul universitar şi le dă victimelor posibilitatea de a transmite sesizări anonime, a transmis USR.

Guvernul şi Ministerul Educaţiei şi fiecare universitate în parte vor avea datoria să pună în aplicare prevederile legii, să permită sesizări anonime şi să protejeze, să sprijine proactiv victimele abuzurilor sexuale, se explică în comunicatul citat.

Conform USR, legislaţia actuală "protejează astfel de comportamente abuzive, în timp ce studentele devin victime cu traume pe viaţă".


Iniţiatorii proiectului fac un apel public către toate partidele să facă front comun şi să voteze pentru această propunere legislativă, "pentru universităţi sigure şi integre pentru toată lumea, dar mai ales pentru fete şi femei".

Citește și:
Alegeri în filiala locală: George Gima, noul președinte al filialei municipale USR Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii