Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 15 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidul Național Liberal s-a reunit în cadrul Consiliului Național. A fost votat candidatul pentru alegerile prezidențiale! (VIDEO)

ro

15 Sep, 2024 11:07 586 Marime text




 

UPDATE:

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă  - „Intrăm în linie dreaptă în cursa pentru câștigarea alegerilor prezidențiale și parlamentare"!

„Un nou capitol liberal începe, unul al libertății și prosperității, având în centrul său clasa de mijloc – oamenii care muncesc, produc și contribuie la puterea României. O Românie care susține familia și comunitatea, fără a lăsa pe nimeni în urmă.

Consiliul Național a aprobat, în unanimitate, candidatura președintelui PNL, Nicolae Ciucă, un om de onoare și credință, care și-a dedicat viața slujirii țării. Pot confirma că reprezintă un garant al onestității și credibilității pentru cea mai înaltă funcție în stat, având valori solide și o carieră profesională recunoscută dincolo de granițele țării. De acum, intrăm în linie dreaptă în cursa pentru câștigarea alegerilor prezidențiale și parlamentare", a transmis președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă







„Succes, Nicule! Ne vedem la Cotroceni! Îl cunosc pe Nicolae Ciucă drept un om echilibrat și cu frică de Dumnezeu. Îl felicit pentru desemnarea ca și candidat din partea Partidului Național Liberal la Președinția României și îl asigur de sprijinul meu”, a notat senatorul PNL pe pagina sa de Facebook.





Candidatura lui Nicolae Ciucă la cea mai înaltă funcție în stat a fost votată  în unanimitate prin vot deschis de delegații prezenți la Consiliul Național, a anunțat secretarul general al formațiunii, Lucian Bode.

„Avem un singur obiectiv: cîștigarea mandatului de președinte”, a spus apoi secretarul general al PNL.

În încheiere, vă solicit să-mi acordați sprijinul pentru candidatura de președinte al României! – a spus Nicolae Ciucă.

Ciucă - „Împreună vom conduce fără să lăsăm pe nimeni în urmă, nu abandonăm niciun obiectiv, niciun om”!
 
Nicolae Ciucă mai spune că pentru prezidențiabilul PNL libertatea nu e o promisiune.
 
„Președintele României trebuie să fie neobosit în promovarea euroatlantică. România poate aduce multă valoare UE. Ne trebuie seriozitate, politici publice coerente și claritate morală.

România care contează în comunitatea euroatlantică nu se face nici cu cu ură, nici cu naționalisme de paradă. România care contează se face cu oameni liberi, pe picioarele lor, se face cu clasa de mijloc.

Consolidarea clasei de mijloc e unul din obiectivele principale ale mandatului meu de președinte.

Politica externă, securitatea trebuie să funcționeze la nivel coeziv. Sunt obligatorii extinderea parteneriatelor strategice. România trebuie să continue să fie un pilon de stabilitate regională, în cadrul NATO și UE.

 România va continua să sprijine acest deziderat.

Trebuie să continuăm că creăm punți care să ne conecteze la cele mai importante națiuni ale lumii. Trebuie să devenim membri deplini ai Schengen și să ne îndreptăm spre zona euro și spre aderarea la OECD.

Cred că președintele României trebuie să urmărească anumite valori: recunoașterea valorii muncii. Eu voi promova energic valoarea muncii.
Voi sprijini fermierii și modernizarea comunităților locale.

Sistemul de sănătate trebuie să fie unul modern, accesibil pentru toți.

Educația – vreau să pregătim tinerii pentru viitor, să avem școli și universități de care să fim mândri.

Pentru mine, îndeplinirea misiunii a însemnat să nu las pe nimeni în urmă și să revin în garnizoană fără pierderi de vieți omenești.

M-am pregătit pentru asta. În tot ceea ce am făcut în viață, Dumnezeu m-a ajutat. Împreună cu dvs vom conduce fără să lăsăm pe nimeni în urmă, nu abandonăm niciun obiectiv, niciun om.


„Cei care ne privesc astăzi cu neîncredere îmi spun că nu înțeleg colaborarea PNL cu PSD. Am fi vrut să construim Coaliția cu partenerul tradițional de dreapta, dar am găsit acolo imaturitate politică. Vă spun sincer că dreapta a fost și rămâne prima  noastră opțiune, dar vrem un partener pe care ne putem baza. Dacă vor înțelege lecția dată de electorat la ultimele alegeri, îi asigur că vor avea în PNL în partener pe termen lung. PNL poate și trebuie să câștige alegerile prezidențile. România are nevoie de un președinte de dreapta, de un liberal, mai ales în actualul context. Avem nevoie de un om în slujba țării lui și nu e doar un slogan.Societatea românească e suficient de matură și economia e în creștere, așa că temeiul pentru un nou nivel de prosperitate putem spune că e așezat. Avem nevoie de un stat care să sprijine libera inițiativă. Socialiștii promit un stat care dă. Noi vrem un stat care să nu ia. Datoria politicienilor este să protejeze prosperitatea cinstit dobândită și să îi asigure sustenabilitatea. Eu ca președinte asta am de gând să fac. Pentru prezidențiabilul PNL libertatea nu e o promisiune. Cred că o societate stabilă, puternică e o societate în care comunitățile mici prosperă.
Niciodată România nu a fost mai bine din punct de vedere economic și strategic. Trebuie să contruim punți între instituții, cetățeni și partide.
Președintele României trebuie să fie neobosit în promovarea euroatlantică. România poate aduce multă valoare UE. Ne trebuie seriozitate, politici publice coerente și claritate morală. România care contează în comunitatea euroatlantică nu se face nici cu cu ură, nici cu naționalisme de paradă. România care contează se face cu oameni liberi, pe picioarele lor, se face cu clasa de mijloc",  le transmite Ciucă liberalilor prezenți la Consiliul Național.

Nicolae Ciucă mai spune că românii își doresc libertate și prosperitate. Îmi propun să rămânem concentrați pe aceste obiective pentru că asta înseamnă responsabilitate în slujba oamenilor!

Ciucă spune că PNL este un partid viu, cu tradiție, care a realizat marile reușite ale națiunii, are conștiință și onoare.

Nicolae Ciucă le mulțumește celor prezenți. „Vin în fața d-voastră din comunitățile afectate de inundații din județul Galați.Am făcut tot ce a fost omenește posibil să limităm efectele inundațiilor. Trebui să dăm dovadă în continuare se solidaritate, de empatie, să facem acel minim gest de umanitate să mergem să îi ajutăm cu tot ce se poate", a spus președintele PNL.

Consiliul Național PNL a ajuns la ultima parte, cea în care se face proceda prin vot la validarea candidaturi lui Nicolae Ciucă pentru funcţia supremă în stat.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a spus că  PNL este un partid al unor primari de mari succes, de la care s-a inspirat, și PNL-ul este un partid care în toți acești ani a reușit să adune în rândurile sale specialiști în toate domeniile. „Sper să colaborăm în continuare, după alegeri. Vă doresc succes", le-a transmis Nicușor Dan liberalilor.

Și fostul președinte PNL, Valeriu Stoica spune la rândul său despre Nicolae Ciucă că este singurul candidat care are calitățile necesare pentru a deveni președintele României, singurul care prezintă calități definitorii precum onestitatea și credibilitatea. „Îl avem pe Nicolae Ciucă, el trebuie să fie președintele României în următorii 5 ani", a conchis Stoica.

Primarul Clujului, Emil Boc și europarlamentarul Rareș Bogdan au transmis de la tribuna Consiliului Național faptul că „alături de  Nicolae Ciucă președinte, românii vor fi în siguranță pentru că el va ști să ne apere, așa cum a făcut toată viața".

Cei doi au transmis că PNL are resursa politică și omul potrivit pentru a câștiga alegerile de anul acesta.

De la Consiliul Național lipsesc miniștri liberali, Cătălin Predoiu și Mircea Fechet care se află în județele afectate de inundații.Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, merge, duminică, în mai multe localităţi afectate de inundaţii din judeţele Galaţi şi Vaslui.

De acolo a venit în urmă cu 30 de minute și Ciucă, care s-a aflat alături de oamenii din comunitățile afectate de inundații, din Sudul Moldovei.

La eveniment a ajuns și președintele PNL, Nicolae Ciucă, dar și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.




Cea de-a doua rezoluţie „pentru susţinerea culturii şi identităţii naţionale” a fost prezentată de ministrul Culturii, Raluca Turcan iar ulterior a fost adoptată de Consiliu Național.

În cadrul Consiliului Naţional,ministrul Justiției, Alina Gorghiu a prezentat o rezoluţie, care vizează siguranţa cetăţeanului ş a comunităţilor, ca prioritate pentru următorul mandat, care a fost adoptată de cei prezenți.

Consiliul Național al PNL a început prin intonarea imnului național, cu aproximativ o jumătate de oră întârziere față de programul anunțat inițial, în absența lui Nicolae Ciucă.

Şedinţa Consiliului Naţional a fost deschisă de secretarul general al formațiunii, Lucian Bode.

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a afirmat, duminică, la Consiliul Naţional, că Nicolae Ciucă va învinge în lupta pentru Preşedinţia României şi va duce PNL la guvernare, menţionând că "atacurilor în cascadă care vor să destabilizeze" partidul liberalii trebuie să le răspundă prin unitate.

"Partidul Naţional Liberal este un partid puternic, care are forţa politică necesară să-l susţină pe Nicolae Ciucă pentru câştigarea Preşedinţiei României. Următoarele luni vor fi dure, scorul bun de la locale trebuie apărat şi la prezidenţiale, şi la parlamentare. Unitatea este cea care ne va aduce victoria. Atacurilor în cascadă care vor să ne destabilizeze trebuie să le răspundem arătându-ne unitatea", a spus Bode.

El a subliniat că votul se câştigă cu proiecte, cu fapte, cu realizări, iar adversarii PNL "nu contează la acest capitol".

"Ei vin cu promisiuni, cu minciuni, cu o imagine falsă şi multă gargară. Nu avem pretenţia că suntem perfecţi, dar ne-am asumat guvernarea în cele mai dificile contexte şi avem decenţa să o ducem la bun sfârşit cu capul sus. Avem pentru ce ne batem şi avem onoare. Partidul Naţional Liberal este partidul care nu a fugit de responsabilitate şi niciodată nu şi-a abandonat misiunea. Aceştia suntem noi şi suntem încrezători în forţa noastră", a adăugat Lucian Bode.

Potrivit lui Bode, PNL "merge în bătălia pentru următorii 10 ani cu un om care a dovedit că ţine cu ţara, iar jurământul lui a fost faţă de ţară şi-l va respecta întreaga lui viaţă".

El a evidenţiat că Nicolae Ciucă este singurul care îl poate învinge pe candidatul stângii.
 
 


sursa foto: PNL



ȘTIREA INIȚIALĂ:

Duminică, Partidul Național Liberal se reunește în cadrul Consiliului Național, unde va fi votat Nicolae Ion Ciucă, candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale.

În cadrul evenimentului, va fi prezentată viziunea liberală pentru „o Românie mai prosperă și mai sigură - în care familiile sunt protejate, tinerii au oportunități de creștere și locuri de muncă, iar seniorii sunt respectați pentru toată munca și dedicarea lor".

 
Reuniunea liberalilor va fi transmisă live și pe pagina de Facebook a formațiunii politice.

VIDEO:



Aproximativ 1.100 de delegați PNL sunt prezenți astăzi la Palatul Parlamentului, unde are  loc Consiliul Național al partidului.




 
Coșa - „Azi, la Consiliul National, am vorbit despre oameni, despre proiecte, despre noi, despre România"!

 
„Azi, la Consiliul National, am vorbit despre oameni, despre proiecte, despre noi, despre România. Am vorbit folosind cuvinte care zidesc, nu care dărâmă. Și pentru că orice zidire are nevoie de un meșter-lider, Partidul Naţional Liberal l-a votat pe Nicolae Ionel Ciucă drept candidat la Președinția României", a transmis și Silviu Coșa, vicepreședinte PNL Regiunea Sud-Est, prefect de Constanța și candidat la alegerile parlamentare.



 
Marian Crușoveanu, deputat PNL Constanța: „Nicolae Ciucă este un om de onoare și de credință"!
 
,,În ședința Consiliului Național, am transmis un mesaj clar și hotărât: PNL este unit și mobilizat în jurul candidatului nostru la alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă. Împreună, suntem convinși că vom câștiga și vom duce România pe calea corectă, a prosperității și a libertății.

Nicolae Ciucă este un om de onoare și de credință, care și-a dedicat viața slujirii țării. Prin fapte concrete, a demonstrat loialitatea și angajamentul său, fie în teatrele de operații sub drapelul României, fie ca prim-ministru, când a pus bazele unei creșteri economice solide, susținută de investiții durabile.
România nu își poate permite acum un președinte care învață din mers sau care are nevoie de pregătiri suplimentare. Țara noastră are nevoie de un lider pregătit, capabil să își asume această responsabilitate din prima zi de mandat!", spune și Marian Crușoveanu, deputat PNL Constanța.

 

Delegația PNL Constanța


Și filiala PNL Constanța este reprezentantă la Consiliul Național al PNL. Printre delegați sunt președintele organizației, deputatul Bogdan Huțucă, parlamentarii PNL, prefectul Silviu Coșa, candidat pentru Senatul României, viceprimarul PNL al municipiului Constanța și vicepreședintele PNL al Consiliului Județean, consilieri locali și județeni PNL.

Reamintim, joi, Biroul Executiv al PNL a votat o derogare pentru ca Nicolae Ciucă să poată candida la alegerile prezidenţiale din partea formaţiunii politice, având în vedere că liderul liberalilor nu avea vechimea în partid necesară, potrivit Statutului, a anunţat prim-vicepreşedintele formaţiunii, Rareş Bogdan.

Nicolae Ciucă a intrat în partid în octombrie 2020 şi pentru a candida la Preşedinţie este nevoie, potrivit Statutului PNL, de cinci ani vechime.

Totodată, în luna august, Biroul Politic Naţional al partidului l-a desemnat pe Nicolae Ciucă drept candidat pentru alegerile prezidenţiale, această decizie urmând a fi supusă aprobării Consiliului Naţional.


Citește și:

PNL Constanța a definitivat listele pentru alegerile parlamentare în ședință CCJ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii