Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 15 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidul Național Liberal se reunește în cadrul Consiliului Național. Va fi votat candidatul pentru alegerile prezidențiale! (VIDEO)

ro

15 Sep, 2024 11:07 274 Marime text




 

UPDATE:

Și fostul președinte PNL, Valeriu Stoica spune la rândul său despre Nicolae Ciucă că este singurul candidat care are calitățile necesare pentru a deveni președintele României, singurul care prezintă calități definitorii precum onestitatea și credibilitatea. „Îl avem pe Nicolae Ciucă, el trebuie să fie președintele României în următorii 5 ani", a conchis Stoica.

Primarul Clujului, Emil Boc și europarlamentarul Rareș Bogdan au transmis de la tribuna Consiliului Național faptul că „alături de  Nicolae Ciucă președinte, românii vor fi în siguranță pentru că el va ști să ne apere, așa cum a făcut toată viața".

Cei doi au transmis că PNL are resursa politică și omul potrivit pentru a câștiga alegerile de anul acesta.

De la Consiliul Național lipsesc miniștri liberali, Cătălin Predoiu și Mircea Fechet care se află în județele afectate de inundații.Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, merge, duminică, în mai multe localităţi afectate de inundaţii din judeţele Galaţi şi Vaslui.

De acolo a venit în urmă cu 30 de minute și Ciucă, care s-a aflat alături de oamenii din comunitățile afectate de inundații, din Sudul Moldovei.

La eveniment a ajuns și președintele PNL, Nicolae Ciucă, dar și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Punctul al treilea pe ordinea de zi este validarea candidaturi lui Nicolae Ciucă pentru funcţia supremă în stat.

Cea de-a doua rezoluţie „pentru susţinerea culturii şi identităţii naţionale” a fost prezentată de ministrul Culturii, Raluca Turcan iar ulterior a fost adoptată de Consiliu Național.

În cadrul Consiliului Naţional,ministrul Justiției, Alina Gorghiu a prezentat o rezoluţie, care vizează siguranţa cetăţeanului ş a comunităţilor, ca prioritate pentru următorul mandat, care a fost adoptată de cei prezenți.

Consiliul Național al PNL a început prin intonarea imnului național, cu aproximativ o jumătate de oră întârziere față de programul anunțat inițial, în absența lui Nicolae Ciucă.

Şedinţa Consiliului Naţional a fost deschisă de secretarul general al formațiunii, Lucian Bode.

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a afirmat, duminică, la Consiliul Naţional, că Nicolae Ciucă va învinge în lupta pentru Preşedinţia României şi va duce PNL la guvernare, menţionând că "atacurilor în cascadă care vor să destabilizeze" partidul liberalii trebuie să le răspundă prin unitate.

"Partidul Naţional Liberal este un partid puternic, care are forţa politică necesară să-l susţină pe Nicolae Ciucă pentru câştigarea Preşedinţiei României. Următoarele luni vor fi dure, scorul bun de la locale trebuie apărat şi la prezidenţiale, şi la parlamentare. Unitatea este cea care ne va aduce victoria. Atacurilor în cascadă care vor să ne destabilizeze trebuie să le răspundem arătându-ne unitatea", a spus Bode.

El a subliniat că votul se câştigă cu proiecte, cu fapte, cu realizări, iar adversarii PNL "nu contează la acest capitol".

"Ei vin cu promisiuni, cu minciuni, cu o imagine falsă şi multă gargară. Nu avem pretenţia că suntem perfecţi, dar ne-am asumat guvernarea în cele mai dificile contexte şi avem decenţa să o ducem la bun sfârşit cu capul sus. Avem pentru ce ne batem şi avem onoare. Partidul Naţional Liberal este partidul care nu a fugit de responsabilitate şi niciodată nu şi-a abandonat misiunea. Aceştia suntem noi şi suntem încrezători în forţa noastră", a adăugat Lucian Bode.

Potrivit lui Bode, PNL "merge în bătălia pentru următorii 10 ani cu un om care a dovedit că ţine cu ţara, iar jurământul lui a fost faţă de ţară şi-l va respecta întreaga lui viaţă".

El a evidenţiat că Nicolae Ciucă este singurul care îl poate învinge pe candidatul stângii.
 
 


sursa foto: PNL



ȘTIREA INIȚIALĂ:

Duminică, Partidul Național Liberal se reunește în cadrul Consiliului Național, unde va fi votat Nicolae Ion Ciucă, candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale.

În cadrul evenimentului, va fi prezentată viziunea liberală pentru „o Românie mai prosperă și mai sigură - în care familiile sunt protejate, tinerii au oportunități de creștere și locuri de muncă, iar seniorii sunt respectați pentru toată munca și dedicarea lor".

 
Reuniunea liberalilor va fi transmisă live și pe pagina de Facebook a formațiunii politice.

VIDEO:



Aproximativ 1.100 de delegați PNL sunt prezenți astăzi la Palatul Parlamentului, unde are  loc Consiliul Național al partidului.


Delegația PNL Constanța


Și filiala PNL Constanța este reprezentantă la Consiliul Național al PNL. Printre delegați sunt parlamentarii PNL, prefectul Silviu Coșa, candidat pentru Senatul României, viceprimarul PNL al municipiului Constanța și vicepreședintele PNL al Consiliului Județean, consilieri locali și județeni PNL.

Reamintim, joi, Biroul Executiv al PNL a votat o derogare pentru ca Nicolae Ciucă să poată candida la alegerile prezidenţiale din partea formaţiunii politice, având în vedere că liderul liberalilor nu avea vechimea în partid necesară, potrivit Statutului, a anunţat prim-vicepreşedintele formaţiunii, Rareş Bogdan.

Nicolae Ciucă a intrat în partid în octombrie 2020 şi pentru a candida la Preşedinţie este nevoie, potrivit Statutului PNL, de cinci ani vechime.

Totodată, în luna august, Biroul Politic Naţional al partidului l-a desemnat pe Nicolae Ciucă drept candidat pentru alegerile prezidenţiale, această decizie urmând a fi supusă aprobării Consiliului Naţional.




Știre în curs de actualizare.

Citește și:


PNL Constanța a definitivat listele pentru alegerile parlamentare în ședință CCJ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii