Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pasajul peste DN2A la Complexul Tom va fi gata în decembrie (galerie foto)

ro

07 May, 2011 00:57 2102 Marime text
subtraversare.jpgPotrivit declaraţiilor reprezentanţilor proiectantului general al lucrării, Urban Trafic SRL din Bucureşti, proiectul legat de subtraversarea DN 2A şi de sistematizarea acceselor, pentru care municipalitatea constănţeană a efectuat exproprierile în urmă cu două luni în zona Complexului Comercial Tom, va fi gata la mijlocul lunii decembrie a acestui an.

Potrivit datelor cuprinse în dispoziţia nr. 1214 semnată de primarul Radu Mazăre privind exproprierea imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes local „Subtraversare DN 2A şi sistematizare accese", şase terenuri agricole au fost expropriate.

Carrefour_constructie_subtraversarea_drumului_dn_2a_1.jpgTerenurile au suprafeţe de 3 metri pătraţi, 4 mp, 790 mp, 1.265 mp, 3.467mp, 3.811 mp, 4.448 mp. Suma totală care s-a acordat pe întregul coridor de expropriere este de 1.023.611,42 de lei, adică 240.465 de euro, în conformitate cu rapoartele de evaluare întocmite de SC Cadastru Consulting SRL. Dispoziţia a fost semnată de edilul constănţean pe 11 martie a.c.

În ciuda faptului că, după spusele autorităţilor locale, investiţia va ajunge la zece milioane de euro, în fond se pare că suma totală reală care va fi investită de către cei de la Carefour este de cinci milioane de euro, adică jumătate din suma anunţată. Licitaţia a fost ţinută de către SC Carrefour SA, care este şi investitorul, alături de SC Metropolis Investiţii Imobiliare SRL.

Lucrările efective, pe teren, pentru realizarea accesului şi a bretelelor de legătură prin subtraversarea Drumului Naţional DN2A km 204+577 dreapta, bulevardul Tomis nr. 391 la Centrul Comercial Carefour Constanţa au demarat pe 5 aprilie. Potrivit datelor înscrise pe panoul aflat la locul unde se realizează aceste lucrări, investitorul este SC Carefour SA, beneficiarul fiind Primăria Constanţa, iar consultantul IBT Rom Construct SRL din Bucureşti. Proiectantul general este Urban Trafic SRL din Bucureşti, iar constructorul SC Alpine SA, cu sediul în Mogoşoaia, judeţul Ilfov, strada Gării nr. 11. Autorizaţia de construire a fost eliberată de Primăria Constanţa în data de 31 martie a.c. şi are numărul 356. Termenul de execuţie prevăzut în autorizaţie este de 24 de luni, iar data la care se estimează terminarea construcţiei este 4 aprilie 2013.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii