Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pasiunea constănţeanului, spargerea corpurilor de iluminat public în anumite cartiere

ro

21 Apr, 2011 01:53 1561 Marime text
cap_4.jpgSocietatea care se ocupă de întreţinerea iluminatului public din oraş, SC Flash Lighting Services SA, a transmis către Primăria Constanţa mai multe adrese prin care anunţă luarea măsurilor în ceea ce priveşte mai noua sau mai vechea pasiune a constănţenilor, care s-au apucat, de ceva vreme încoace, să spargă becurile din anumite zone din oraş.

În anumite zone din oraş, precum Poarta 6, CET sau Km 4-5, instalaţiile de iluminat au fost distruse în mod voit de anumite persoane, care, până la acest moment, au rămas neidentificate. Adresele au fost transmise către Direcţia Gospodărire Comunală, Serviciul Drumuri şi Iluminat.

Pe lângă vandalizarea sistemului, reprezentanţii societăţii spun că şi vegetaţia afectează reţelele aeriene, stâlpii şi corpurile de iluminat, iar stâlpii supraîncărcaţi cu alte cabluri decât cele de iluminat public sunt un real pericol, întrucât nu au fost proiectaţi să reziste unei greutăţi atât de mari. Prin aceste adrese, societatea cere ajutorul primăriei pentru a lua măsurile care se cuvin.

Ultima adresă a fost transmisă autorităţilor locale spre informare şi pentru luarea măsurilor pe 4 aprilie a.c., după ce înainte ultima informare intrase în primărie pe 1 martie. În conţinutul adreselor, primăria este informată despre fenomenele care au loc, perioada în care acestea se accentuează, dar şi locurile exacte unde se întâmplă astfel de fenomene. În perioada de iarnă, în cartierul Poarta 6, în zona parcului de joacă, au fost furate mai multe corpuri de iluminat şi vandalizate altele, iar anumiţi stâlpi metalici au fost dislocaţi cu tot cu fundaţia de beton. În zona parcului de joacă din zona CET lipsesc mai mulţi stâlpi, iar mai multe corpuri de iluminat lipsesc, 16 dintre acestea fiind distruse intenţionat. În zona parcului de la Gară au avut loc aceleaşi fenomene, 12 corpuri de iluminat fiind distruse. Pe bulevardul Aurel Vlaicu, de la montare, au fost schimbate corpurile de iluminat de 16 ori.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii