Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 03 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe 14 septembrie USR Constanța își stabilește candidații la alegerile parlamentare

ro

03 Sep, 2024 13:34 334 Marime text


Pe 14 septembrie USR Constanța își stabilește candidații la alegeri parlamentare în cadrul unei Conferințe județene, care se va desfășura fizic la sediul partidului.

Candidaturile vor fi depuse cu o săptămână înainte pe o plarformă internă, astfel încât delegații la Conferința Județeană să aibă timp să le cunoască și să le analizeze.

„Nu există restricții. Oricine își poate depune candidatura”, a menționat președintele USR Constanța, Stelian Ion.

La alegerile parlamentare, pentru a putea fi aleşi în Camera Deputaților, candidaţii trebuie să fi împlinit, până în ziua alegerilor inclusiv, vârsta de cel puţin 23 de ani, iar pentru a fi aleşi în Senat, vârsta de cel puţin 33 ani.


Stelian Ion și George Gima


Stelian Ion va candida la alegerile interne pentru un nou mandat de deputat.

Un alt USR-ist care din informațiile noastre își va depune candidatura tot pentru Camera Deputaților este George Gima, ales pe 13 iulie a.c., președinte al filialei municipale Constanța.

Pentru Senat își va depune candidatura Remus Negoi, actual senator.

Din informațiile noastre mai sunt și alți doritori care și-ar putea depune candidaturile interne, cum ar fi actualul consilier local municipal Cristiana Popescu dar și alții.



Remus Negoi



Cât despre o eventuală alianță electorală, potrivit HG nr. 1.034/2024 privind calendarul alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, 10 septembrie este termenul limită pentru depunerea la Biroul Electoral Central a protocolului de constituire a alianței electorale.

În ultimele zile, Elena Lasconi (USR), Eugen Tomac (PMP) și Dragoș Pîslaru (Reper) au discutat pe marginea unei alianțe la alegerile parlamentare și prezidențiale din acest an.

Reamintim, USR și PMP au fost în alianță și la alegerile locale și europarlamentare din iunie, în timp ce Reper a candidat pe liste proprii.
 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


Citește și:

USR și-a desemnat candidații pentru alegerile europarlamentare. Printre ei este și un membru al organizației de la Constanța!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii