Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peninsula ar putea fi prima zonă din Constanţa fără cabluri aeriene

ro

25 Jan, 2013 20:00 3059 Marime text

05_cablisti_-__cabluri_Piata_Ovidius_48.jpgViceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, s-a întâlnit, ieri, cu operatorii de cablu şi de comunicaţii, precum şi cu deţinătorii reţelelor de utilităţi din oraş.

În cadrul evenimentului, la care au participat aproximativ 30 de reprezentanţi ai operatorilor, Decebal Făgădău le-a prezentat acestora „proiectele pe care municipalitatea le derulează, atât în regim propriu, cât şi cu finanţare europeană, astfel încât, în Constanţa, să se reuşească parţial astuparea, trecerea în subteran a cablurilor". Viceprimarul a menţionat că, pentru moment, administraţia publică locală are în vedere trecerea doar parţială a acestor cabluri în subteran pentru că în prezent atât permite legislaţia în vigoare. Odată cu apariţia actului normativ necesar, toate cablurile aeriene vor fi îngropate.

„Am discutat, de asemenea, despre susţinerea reciprocă pentru procesul de avizare şi pentru includerea în planurile investiţionale ale companiilor de comunicaţii. Li s-a spus că intenţia noastră este de a avea în primul rând Zona Peninsulară fără niciun cablu aerian. Se nu se mai vadă toate acele cutii de racord care arată deplorabil şi tot păienjenişul de cabluri", a declarat viceprimarul municipiului Constanţa. Decebal Făgădău susţine că iniţiativa municipalităţii a fost bine primită de operatori, iar aceştia din urmă au avut o poziţie constructivă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii