Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pesediştii Mazăre şi Moga, pe lista semnatarilor împotriva gălăgiei la terasă (document)

ro

23 May, 2011 01:22 2586 Marime text

proiect_liniste_-_Nicolae_Moga_Alexandru_Mazare.jpgÎn grupul semnatarilor iniţiativei legislative privind interzicerea muzicii în spaţii publice după ora 22.00 se află şi senatorii constănţeni Alexandru Mazăre şi Nicolae Moga.

Aceştia sunt singurii de la Constanţa care s-au declarat împotriva distracţiei după această oră, indiferent de ziua săptămânii, în locurile în care muzica deranjează locatarii din împrejurimi pe un perimetru de cel mult 50 de metri. În unele municipii din ţară, o astfel de hotărâre, care însă nu vizează ora 22.00, ci este prelungită până spre ora 2.00, a fost adoptată de consiliile locale şi pusă în aplicare de ceva vreme. Lista celor care au semnat iniţiativa este formată din 41 de senatori, toţi de la PSD. Proiectul de lege privind asigurarea ordinii şi liniştii publice prevede, între altele, necesitatea obţinerii aprobării scrise a tuturor vecinilor ce ar putea fi deranjaţi în cazul organizării unei petreceri în propria locuinţă, interzicerea consumului de băuturi alcoolice în parcuri, pe stadioane şi pe străzi, interzicerea portului oricăror obiecte contondente sau de autoapărare, inclusiv interzicerea cuţitelor de bucătărie în propria maşină.

Autorităţile locale care au staţiuni turistice pot stabili şi alte orare de funcţionare a localurilor publice şi de difuzare a programelor muzicale, în funcţie de interesul local, după consultarea cetăţenilor, a operatorilor economici din turism şi a autorităţilor competente pentru protecţia mediului.

Amenzile pentru nerespectarea prevederilor referitoare la liniştea publică sunt cuprinse între 200 şi 3.000 de lei sau cu ore de activităţi în folosul comunităţii, luând modelul ţărilor occidentale, între 50 şi 300 de ore. Ataşat, în ediţia online a cotidianului nostru puteţi consulta adresa de înaintare a iniţiativei legislative pentru dezbatere la Guvern.

Proiectul prevede şi limitarea auto-protecţiei, prin interzicerea purtării spray-urilor lacrimogene sau paralizante şi a oricăror obiecte contondente în locuri publice mijloace de transport în comun. Nerespectarea acestei reguli este considerată infracţiune şi va fi sancţionată cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • constantean 23 May, 2011 10:19 S-a tampit si PSD-ul, nu era suficienta actuala legislatie privind linistea publica ?