Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNG spera sa obtina cel putin 6% din sufragiile alegatorilor

ro

15 Oct, 2004 00:00 693 Marime text

Conducerea Partidului Noua Generatie, in plina activitate electorala

Filiala judeteana a partidului a infiintat recent organizatii de partid in Mangalia, Medgidia, Eforie, Cogealac, Tuzla, Mihail Kogalniceanu, Ovidiu si Cobadin * Conducerea organizatiei se ocupa in prezent de buna desfasurare a programului privind ajutorarea bisericilor din mediul rural

In urma analizarii rezultatelor satisfacatoare obtinute in alegerile locale din luna iunie a acestui an, filiala judeteana a Partidului Noua Generatie a demarat recent actiunea de reorganizare a activitatii partidului. Presedintele Organizatiei Judetene a PNG, George Mandila, a declarat ieri intr-o conferinta de presa ca, in vederea eficientizarii muncii de partid au fost infiintate o serie de organizatii municipale de cartier in zonele CET, Palas, Tomis I si centru, iar judetul Constanta a fost impartit in trei sectoare - sud, centru si nord - fiecare sector fiind monitorizat de cate doi membri ai Biroului Judetean. "Telul nostru a fost atins prin infiintarea de organizatii de partid in aproape toate localitatile judetului, unde am reusit sa atragem numerosi membri noi. In ultima perioada am infiintat sedii in zece localitati din judet, printre care Mangalia, Medgidia, Eforie, Cogealac, Tuzla, Mihail Kogalniceanu, Ovidiu si Cobadin. Totodata, in perioada imediat urmatoare vom infiinta alte organizatii in Ostrov, Lipnita si Pestera, precum si in alte localitati cu peste 7.000 de cetateni", a precizat liderul local al PNG.

Semnaturi pentru Becali

Chiar daca mai sunt cateva saptamani pana la alegerile prezidentiale, conducerea locala a PNG a demarat deja campania de strangere de semnaturi pentru accederea lui Gigi Becali in lupta pentru Presedintia Romaniei. "Actiunea de strangere de semnaturi a demarat inca de la sfarsitul saptamanii trecute, pana in prezent fiind colectate aproximativ 6.500 de semnaturi. Chiar daca media pentru fiecare judet este de 7.000 de semnaturi, sunt convins ca, pana luni, vom reusi sa strangem cel putin 8.000 de semnaturi la nivelul judetului Constanta", a precizat George Mandila. In alta ordine de idei, filiala judeteana a partidului se afla in aceste zile in plina activitate, pregatindu-se de campania electorala. Chiar daca nu va face o campanie agresiva si nici nu va pune bazele unei aliante preelectorale, filiala judeteana a PNG spera ca la alegeri sa obtina un rezultat cat mai bun, care sa depaseasca pragul electoral impus. "Daca la nivel national speram sa obtinem 5,1% in alegeri, la Constanta datoria noastra este sa acumulam macar 6 procente din sufragiile alegatorilor", a mentionat Mandila.

Donatii pentru bisericile din mediul rural

Unul dintre programele demarate de liderii PNG este cel intitulat "Bani pentru bisericile satesti". Acesta prevede ajutorarea lacasurilor de cult din mediul rural cu cate 100 milioane lei fiecare. Potrivit declaratiilor presedintelui George Mandila la nivel national vor fi acordate donatii pentru aproximativ 1000 de biserici. De aceste donatii vor beneficia si bisericile dobrogene care vor fi ajutate in privinta repararii si intretinerii cladirilor. Pana in acest moment au fost oferite ajutoare financiare bisericii "Sfintii Martiri de la Niculitel" din municipiul Constanta si lacasului de cult din localitatea Ovidiu. In cel mai scurt timp urmeaza sa fie ajutate bisericile din Cernavoda, Mihail Kogalniceanu, Cobadin, Lipnita si Vulturu. "Acest program vine in ajutorul lacasurilor de cult din localitatile rurale care au o populatie de pana la zece mii de locuitori, deoarece suntem constienti de faptul ca resursele financiare ale credinciosilor din aceste zone sunt limitate, acestia neputand participa la ajutarea bisericilor", a mai spus Mandila.Programul de donatii va fi finalizat la data de 26 octombrie.

O casa pentru fiecare la Constanta

Presedintele filialei judetene a PNG, George Mandila, a anuntat ieri ca reprezentantii formatiunii au demarat recent un program care prevede construirea de locuinte la un pret accesibil pentru fiecare cetatean interesat. "Programul se refera la construirea de minim 200 de locuinte la nivelul judetului Constanta, la un pret mai mult decat atractiv si accesibil oricarui cetatean, fara limite de varsta, restrictii referitoare la starea civila, etnie sau religie. Motivul pentru care aceste locuinte sunt accesibile majoritatii oamenilor este acela ca, o locuinta cu suprafata locuibila de 80 mp, compusa din parter si etaj, poate fi achizitionata cu un pret minim de 6.000 euro", a afirmat George Mandila. Costul caselor va putea fi platit pe baza de credit pe o perioada de 20 de ani. Totodata, cei care se vor inscrie pe liste pentru achizitionarea de astfel de locuinte vor avea ocazia sa obtina un loc de munca in cadrul acestui program, din care va rezulta un salariu si implicit venitul necesar achitarii ratei lunare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii