Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNTCD, in fata unui nou inceput

ro

04 Dec, 2004 00:00 839 Marime text

Crestin-democratii vor merge pe mana lui Basescu

Conducerea PNTCD a efectuat ieri o analiza a campaniei electorale si a rezultatelor obtinute in alegeri * Presedintele PNTCD Constanta, Liviu Scarlat, a subliniat ca obiectivul principal al alegerilor a fost accederea in Parlament * Scarlat considera ca rezultatele deloc multumitoare sunt rezultatul faptului ca electoratul a ales sa lupte impotriva PSD prin acordarea votului Aliantei D.A. PNL-PD * Crestin-democratii vor demara actiunea de reconstructie si perfectare a organizatiilor judetene care au inregistrat un rezultat prost in alegeri

In urma centralizarii de catre Biroul Electoral Judetean a rezultatelor obtinute de partide la alegerile de duminica, Partidul National Taranesc Crestin Democrat a obtinut peste 2 procente la Senat, 1,9% pentru Camera Deputatilor si 1,1% la Presedintia Romaniei. Conducerea Partidului National Taranesc Crestin Democrat filiala Constanta a efectuat ieri, intr-o conferinta de presa, o analiza a campaniei electorale precum si a rezultatelor obtinute in alegerile din 28 noiembrie. Potrivit declaratiilor presedintelui PNTCD Constanta, Liviu Scarlat, pentru crestin-democrati, obiectivul principal al alegerilor a fost accederea in Parlament. "Avand in vedere rezultatele deloc multumitoare, putem trage concluzia ca PNTCD si candidatul acestuia la Presedintie nu au fost votati deoarece electoratul a ales sa lupte impotriva PSD prin acordarea votului Aliantei D.A. PNL-PD. In ceea ce priveste rezultatul obtinut la Constanta, care nu ne permite sa accedem in Parlament, consideram ca acesta nu reflecta in nici un fel realitatea", a declarat Scarlat. Mai mult, liderul crestin-democrat considera ca, prin acest vot electoratul a sanctionat inca o data partidul pentru modul in care PNTCD a actionat in ultimii ani pe scena politica din Romania. La randul sau, secretarul general al filialei locale a PNTCD, Tudorel Chesoi, a subliniat faptul ca acest rezultat a fost cauzat in primul rand de indepartarea din randurile formatiunii a mai multor personalitati valoroase ale vietii politice, ceea ce a facut ca partidul sa fie saracit de oameni cu influenta. "La aceste alegeri, electoratul a decis sa voteze cu Alianta D.A., fapt ce a dus la sacrificarea PNTCD, care in ultimele luni a dovedit ca a renascut din propria cenusa. Totusi, consider ca acest moment inseamna pentru noi un nou inceput", a mai spus Chesoi. Tinand cont de toate aspectele prezentate, secretarul general al PNTCD s-a declarat multumit de rezultatele obtinute la aceste alegeri, dar a considerat ca "reconstructia formatiunii trebuie sa inceapa din acest moment prin perfectarea si reconstruirea organizatiilor judetene care au obtinut un rezultat prost la alegeri".

PNTCD il va sustine pe Basescu in turul doi al alegerilor

Pentru a pune bazele strategiei PNTCD pentru perioada viitoare, liderul Liviu Scarlat va participa la inceputul saptamanii viitoare la Bucuresti, la sedinta extraordinara a partidului, unde se va hotari si candidatul care va fi sustinut de crestin-democrati in cel de-al doilea tur de scrutin. Totodata, in cadrul sedintei se va pune accent si pe realizarea de fuziuni cu alte formatiuni politice, apropiate doctrinei crestin-democrate. "In ceea ce priveste cel de-al doilea tur al alegerilor pentru Presedintia Romaniei, Partidul National Taranesc Crestin Democrat il va sustine pe candidatul Aliantei PNL-PD, Traian Basescu. Pe de alta parte, s-a convenit ca in perioada urmatoare PNTCD sa demareze o serie de intrevederi cu lideri ai partidelor politice apropiate doctrinei noastre pentru realizarea de fuziuni in vederea formarii unui pol crestin-democrat cat mai puternic", a concluzionat Liviu Scarlat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii