Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 19 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Posturi ocupate de pesedisti sub obladuirea PD-L

ro

14 Dec, 2009 00:17 2096 Marime text

cap3.jpgConducerea democrat-liberală tomitană aşteaptă noul guvern pentru a ocupa mai multe posturi de conducere

Nu puţini sunt democrat-liberalii care speră să ajungă la conducerea unor deconcentrate, mai ales că ieşirea de la guvernare a PSD a mai eliberat câteva posturi. Ceea ce n-au luat în calcul aceştia este faptul că, un eventual Guvern format cu PNL, visurile lor se pot spulbera, liberalii având şi ei pretenţiile lor.

Câştigarea alegerilor parlamentare din toamna anului precedent, precum şi prezenţa PD-L la guvernare, alături de PSD sau singur, ar fi trebuit să asigure multor democrat-liberali posturile râvnite sau promise. Şi totuşi, la un an de atunci, organizaţia judeţeană PD-L Constanţa se poate „lăuda" cu posturi neocupate. Parte dintre funcţiile la care facem referire le-au revenit încă din luna ianuarie, în urma negocierilor purtate cu reprezentanţii PSD Constanţa.

Spre exemplu, după împărţire, conducerea Loteriei Române - sucursala Constanţa sau Centrul de Profit Constanţa cum apare pe site-ul CN Loteria Română a revenit organizaţiei judeţene a PD-L, care l-a propus şi susţinut la şefia instituţiei pe Tararache Hristu. Potrivit site-ului oficial al Loteriei Române, şi la ora actuală activitatea Centrului de Profit Constanţa este coordonată de Dumitru Jeaca. Un alt post rămas nedistribuit unui democrat-liberal, deşi persoana fusese nominalizată este cel de director al Centrului Român de Comerţ Exterior. Potrivit preşedintelui PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias, pentru şefia acestei instituţii a fost propus Viorel Popescu, dar, nici până în prezent, nu a fost emis ordinul de numire. „Aşteptăm să se instaleze noul Guvern şi vom rezolva şi situaţia acestor numiri", ne-a specificat preşedintele PD-L Constanţa, Mircea Banias.

Posturi ocupate de pe vremea guvernării cu PSD

Funcţiilor de directori pe care PD-L Constanţa le putea deţine de multă vreme li se adaugă şi altele ce au revenit, iniţial, organizaţiei judeţene PSD Constanţa. Chiar dacă în mare parte, pedeliştii şi le-au revendicat, mai există şi acum persoane, unele cunoscute ca fiind membri PSD, ce-şi văd nestingherite de şefia lor. În cazul Direcţiei de Sănătate Publică, dacă directorilor adjuncţi Mihaela Dinisov şi Adrian Pavlov li s-a „permis" de către conducerea PSD să rămână pe posturi, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Cătălin Grasa şi Nina Popa, propuşi şi susţinuţi de social-democraţi. Şi cu toate astea, conducerea PD-L s-a limitat la a schimba numai directorul coordonator, adjuncţii fiind, cel puţin deocamdată, păstraţi.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă, postul ce fusese ocupat de pesedista Daniela Neagu, stă şi acum neocupat, în timp ce la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă social-democratul Marian Foca, ajuns director adjunct al instituţiei, se bucură de „îngăduinţa" PD-L.

Situaţia directorului bolnav al Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, pesedistul Laurenţiu Marin este neclară şi acum. Instituţia este condusă de Marian Mitrea căruia doar i s-au încredinţat atribuţiile lui Marin până ce se va însănătoşi. „Habar n-am care este situaţia domnului Marin dacă mai este în concediu medical sau s-a decis să renunţe la funcţie", ne-a declarat directorul interimar al DADL, Marian Mitrea.

Şefii preluate moştenire

Şi la Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale directorul Bogdan Vâlsan şi adjunctul său, Ionela Neagu, n-au fost „deranjaţi" de democrat-liberali.

Pe lista moştenirilor PSD pot fi trecute şi conducerile Direcţiei pentru Sport a Judeţului Constanţa, Căpităniei Zonale, Clubului Sportiv „Farul", precum şi a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa.

Una peste alta, ar mai fi câţiva democrat-liberali care, teoretic, ar avea şansa de a fi promovaţi. Sigurul obstacol în calea „fericirii" lor ar fi apariţia pe tapet a liberalilor care, odată aduşi la guvernare, vor avea cotă parte şi din posturile de conducere de la nivelul instituţiilor deconcentrate constănţene.

{mos_ri:PSD,PD-L} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii