Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Praznicul Cuviosului Teodosie, motiv de discordie politica

ro

17 Jan, 2004 00:00 612 Marime text

Hasotti, posibil candidat la Primarie

Deputatul liberal Puiu Hasotti a rabufnit din nou ieri, intr-o conferinta de presa, impotriva Inalt Prea Sfintiei Sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, acuzandu-l ca la masa pe care a oferit-o cu prilejul zilei sale onomastice a invitat doar membri de vaza ai PSD * In acest fel, din nou arhiereul dovedeste, daca mai era cazul, ca este "membru" al PSD, fara document de partid insa * Tot ieri, liberalii si-au prezentat o parte a candidatilor, dar si intentiile electorale pentru viitoarele alegeri * Pana in prezent, au fost stabiliti candidatii la postul de primar in 23 de localitati din judet * Un obiectiv important pentru alegerile locale din iunie il reprezinta castigarea Primariei Constanta * Printre candidatii PNL la functia de primar al municipiului Constanta s-ar putea regasi si presedintele organizatiei judetene a partidului, Puiu Hasotti

Apartenenta politica a Inalt Prea Sfintiei Sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost criticata din nou ieri, intr-o conferinta de presa, de presedintele Organizatiei judetene a Partidului National Liberal, Puiu Hasotti. De data aceasta, Hasotti a tinut sa ii reproseze Arhiepiscopului Tomisului faptul ca la sarbatorirea onomasticii nu a invitat decat membri ai partidului de guvernamant, "uitand" ca in viata politica din Constanta mai exista si alte formatiuni politice, precum PD, PRM sau PNL. "Prin faptul ca la sarbatorirea numelui IPS Teodosie a invitat numai membri ai PSD, precum Gheorghe Martin, Nicolae Crivineanu si multi altii, acesta a dovedit inca o data ca la Constanta Biserica are simpatii fatise", a afirmat liderul liberal constantean. In opinia lui Hasotti, acest lucru arata ca liberalii nu s-au inselat atunci cand au declarat ca Arhiepiscopul Tomisului este cel mai influent PSD-ist fara legitimatie. Un alt subiect important discutat ieri de reprezentantii PNL a fost acela al noilor reglementari ale Legii alegerilor locale. Potrivit declaratiilor liderului Hasotti, "liberalii saluta introducerea pragului electoral de 5% din numarul total al voturilor exprimate pentru consilierii locali si judeteni, in acest mod multe partide care paraziteaza viata politica urmand a disparea de facto de pe scena politica". Presedintele Organizatiei judetene a PNL a mentionat ca introducerea pragului electoral a fost propusa de liberali inca de acum patru ani, "iar acum s-a gasit o solutie si mai buna, care va duce la existenta a doar patru partide in viata politica din Romania, si anume: PSD, PD, PRM si PNL".

23 candidati PNL pentru fotoliul de primar in judet

Prezent la conferinta, senatorul liberal Mircea Iustian, responsabil cu campania electorala in 2004, a declarat ca, in urma deplasarilor in teritoriu, filiala Constanta a PNL si-a stabilit candidatii la functia de primar in 23 de localitati ale judetului. Iustian a precizat ca liderii constanteni liberali si-au propus, in urma sondajelor efectuate recent in judet, ca la alegerile locale din iunie sa castige minim 20 de primarii.Pana in prezent, reprezentantii PNL Constanta si-au stabilit candidatii la fotoliul de primar pentru localitatile: Medgidia - Mircea Talasman; Mangalia - Constantin Horez; Basarabi - Ion Vladoi; Eforie - Nicolae Ciocanel; Ovidiu - Ion Podaru; Lumina - Ioan Roman; Independenta - Tica Jean; Pestera - Ion Cosor; Albesti - Valeriu Fulea; Poarta Alba - Valerica Belcea; Mircea Voda - Aurel Dutu; Targusor - Silvia David; Istria - Ion Herdean; Dumbraveni - Gheorghe Badan. In ceea ce priveste candidatii partidului pentru localitatile Navodari, Cernavoda, Harsova, Mihail Kogalniceanu, Limanu, Mihai Viteazu, Mereni, Rasova si Seimeni, senatorul Iustian a subliniat faptul ca PNL ii va sustine in continuare pe actualii primari.

Hasotti, posibil candidat pentru Primaria Constanta

Presedintele Puiu Hasotti a mentionat ca un obiectiv deosebit pentru acest an il reprezinta si castigarea Primariei Constanta, chiar daca sansele de castig sunt aproape inexistente. "In maxim doua saptamani, timp in care se va finaliza un sondaj comandat de PNL in municipiu, vom prezenta numele candidatilor liberali pentru Primaria Constanta, printre care s-ar putea sa fiu si eu", a spus liderul liberal. El a subliniat faptul ca, in cazul in care partidul si colegii ii vor cere sa candideze, va fi interesat foarte mult de castigarea fotoliului de primar al municipiului Constanta. "Va fi o onoare pentru mine, iar in cazul in care imi voi depune candidatura, voi face tot posibilul sa castig", a conchis Hasotti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii