Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul a atacat hotărârea CJC privind taxele pentru maşinile de mare tonaj Palaz - „Legea este mai presus decât interesele firmei tatălui meu" (document)

ro

20 Apr, 2011 02:35 2408 Marime text
cap_10.jpgIeri, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu-Iorga Palaz, a atacat în contencios administrativ Hotărârea 352/15.12.2010 adoptată de Consiliul Judeţean Constanţa în şedinţa din 15 decembrie 2010, solicitând instanţei anularea acesteia. Hotărârea face referire la modificarea şi completarea anexei 4d din HCJC nr. 5/2007 privind stabilirea unor taxe şi impozite speciale pentru anul 2007 modificată şi completată. La câteva ore după transmiterea acestui anunţ, Consiliul Judeţean Constanţa a transmis la rându-i o informare prin care îi spune prefectului că prin decizia sa vor fi afectate şi interesele sale financiare.

Prefectul Claudiu Palaz susţine că prin Hotărârea 352/15.12.2010 se fixează impozitele şi taxele locale, alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile începând cu anul fiscal 2010, ori, „conform normelor legislative în vigoare, o astfel de hotărâre ar fi trebuit adoptată până la 01.07.2010". „În cazul în care acestea au fost aprobate pentru anul fiscal 2011, se repetă aceeaşi încălcare a prevederilor legale, nerespectându-se termenul de 02.07.2010. În plus, această hotărâre încalcă şi alte norme, ca să amintesc doar de cea care reglementează moneda în care sunt stabilite tarifele sau raportarea indicelui de inflaţie, de principiul autonomiei financiare locale, de ordonanţa privind regimul drumurilor şi altele".

Ataşat, în ediţia online puteţi vizualiza întregul conţinut al hotărârii de Consiliu Judeţean din 2007.

„Taxa nu este legală"

Potrivit comunicatului transmis de CJC, conducerea autorităţii judeţene susţine că prin suspendarea aplicabilităţii acestei hotărâri este afectat bugetul CJC, astfel nemaiputând fi încasate venituri de pe urma taxelor aplicabile autovehiculelor de mare tonaj. „Considerăm că acţiunea prefectului Iorga favorizează în mod direct interesele economice ale familiei Palaz, respectiv firma Imperial Agro Palaz. Conform datelor de care dispunem, SC Imperial Agro Palaz SRL are în leasing un număr de cel puţin 11 autovehicule de transport greu (peste 40 tone)", se transmite în comunicat. În replică, prefectul Claudiu Palaz spune că prin atacarea acestei hotărâri arată tocmai faptul că nu pune mai presus de lege interesele firmei tatălui său: „Indiferent dacă se va afecta activitatea firmei tatălui meu, atâta timp cât această taxă nu este legală, nu ţin cont de acest aspect. Legea pentru mine este mai presus decât interesele firmei tatălui meu".

Cât despre afirmaţiile CJC potrivit cărora „maşinile mai sus menţionate au fost folosite în cursul zilei de sâmbătă, 16 aprilie, pentru transportul de piatră „electorală" de la Bărăganu", şi faptul că „toată operaţiunea a fost coordonată şi supravegheată de prefectul Iorga personal", reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că respectivele maşini au fost închiriate şi numele său nu are de ce să fie implicat în această problemă.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii