Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 02 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Danut Culetu, in vizita la Mangalia

ro

05 Mar, 2005 00:00 1251 Marime text

Sprijin pentru investitii

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a vizitat fabrica de confectii "Lumotex" si Santierul Naval Daewoo * Culetu a promis sprijin nemijlocit pentru obtinerea de catre santier a unor garantii de stat privind obtinerea de finantari * Edilul municipiului Mangalia, Zanfir Iorgus, a prezentat prefectului judetului o serie de proiecte prioritare ale administratiei locale * Prefectul Culetu a ramas impresionat de insemnatatea proiectelor, deosebit de importante atat pentru dezvoltarea municipiului, cat si a judetului

Prefectul judetului Constanta, Danut Culetu, s-a aflat joi, in vizita in municipiul Mangalia. Timp de cateva ore, reprezentantul Guvernului in teritoriu a efectuat vizite la cateva dintre cele mai importante unitati economice care isi desfasoara activitatea la nivelul municipiului.In prima faza, prefectul Danut Culetu s-a deplasat la fabrica de confectii "Lumotex", unde a discutat cu administratorul din partea germana, Horst Schobel. In cadrul discutiilor purtate, s-a pus accent pe faptul ca in Mangalia, industria textila asigura locuri de munca stabile pentru aproximativ 1000 de persoane. Culetu s-a deplasat apoi la Santierul Daewoo Mangalia Heavy Industries, unde a fost primit de presedintele companiei Moon Kyu Lim si de vicepresedintele Gheorghe Petrescu. Dupa o scurta prezentare a situatiei companiei si investitiilor realizate de aceasta in ultimii ani, prefectul Danut Culetu a promis sprijin nemijlocit, inclusiv la Ministerul Finantelor, pentru obtinerea de catre santier a unor garantii de stat privind obtinerea de finantare pentru perioada urmatoare.

Proiecte la standarde europene

Dupa deplasarea la cele doua unitati economice, reprezentantul Guvernului in teritoriu s-a intalnit cu reprezentantii administratiei publice locale. In cadrul vizitei efectuate la Primaria municipiului Mangalia, Culetu s-a intalnit cu primarul Zanfir Iorgus, cu viceprimarul Liviu Botas, dar si cu mai multi consilieri si sefi de servicii din cadrul administratiei municipiului. Edilul Zanfir Iorgus a prezentat prefectului judetului o serie de proiecte prioritare ale municipiului Mangalia, precum proiectul de reabilitare si ecologizare a lacurilor din statiunea Neptun, proiectul Portului Turistic Mangalia, proiectul Mangalia- Turism Balnear si de Agrement prin amenajarea si ecologizarea zonei de cordon Saturn -Venus - Balta Mangaliei, si proiectul privind protectia si consolidarea falezei in zona statiunii Olimp. Iorgus a mentionat ca in perioada urmatoare, Primaria si Consiliul Local Mangalia vor pune un accent deosebit si pe modernizarea centralelor termice si a retelelor de transport a energiei termice, pe promovarea sportului, dar si pe reabilitarea iluminatului public in statiuni si municipiu. De asemenea, primarul Mangaliei a tinut sa puncteze doua dintre problemele majore cu care se confrunta administratia locala. Este vorba despre dreptul de administrare asupra plajelor catre autoritatile locale si trecerea Sanatoriului Balnear din administrarea Ministerului Sanatatii in proprietatea publica a municipiului Mangalia si in administrarea Consiliului Local.La finalul discutiilor, prefectul Danut Culetu a fost placut impresionat de felul in care s-a dezvoltat si se prezinta Mangalia, de insemnatatea proiectelor aflate in derulare, deosebit de importante atat pentru dezvoltarea municipiului, cat si a judetului. Potrivit declaratiilor lui Culetu, toate prioritatile administratiei din Mangalia se inscriu in linia proiectelor de dezvoltare care vor corespunde standardelor cerute de perspectiva integrarii in structurile europene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii