Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul, in dizgratia constantenilor

ro

27 Apr, 2004 00:00 720 Marime text

Martin, un cvasinecunoscut

Conform unui sondaj de opinie efectuat de CURS, mai mult de jumatate din constanteni nu au auzit de prefectul judetului Constanta, Gheorghe Martin * Desi invoca, ori de cate ori are ocazia, increderea pe care o au constantenii in institutia Prefecturii, in Martin nu au incredere decat 17% dintre cei intervievati * Constantenii ii recomanda prefectului Gheorghe Martin sa nu mai fie asa infumurat

In aceasta perioada, care mai de care din cei noua candidati la fotoliul de primar al municipiului Constanta finanteaza realizarea unor sondaje de opinie care sa le ofere date cat mai precise in privinta sanselor pe care le au. Zilele trecute am intrat in posesia unuia dintre nenumaratele sondaje de opinie. Spunem asa pentru ca, in mod sigur, vor mai aparea si altele, candidatii pentru diferitele functii din administratia publica locala, ca si partidele, incercand in acest fel sa ia pulsul alegatorilor si, in functie de cum stau, sa mai carpeasca pe ici, pe colo, pe unde se mai poate carpi pana la 6 iunie, data mult asteptatelor alegeri locale. Interesant este faptul ca, fata de anul 2000, in acest an electoral, partidele si candidatii lor si-au indreptat mai mult atentia inspre sondarea starii de spirit din orasele resedinta de judet, pornindu-se de la ideea ca cine va castiga alegerile locale va lua o serioasa optiune si pentru cele parlamentare. Si asa si este, obtinerea mult ravnitului post de primar al municipiului Constanta insemnand nu numai o victorie personala, ci si un puternic semnal pentru alegatori in ceea ce priveste forta partidului care il va da pe viitorul primar al Constantei.

Constantenii nu ii dau sanse de viitor prefectului Martin

Cum se poate limpede desprinde si din acest sondaj comandat de PSD, investigatia vizeaza in exclusivitate municipiul Constanta, respectiv modul in care sunt perceputi de catre constanteni primarul si institutia pe care o conduce, Consiliul Local, prefectul, partidele politice si, nu in ultimul rand, "catindatii" la fotoliul de prim-gospodar al municipiului. Si din acest punct de vedere, sondajul realizat de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala ofera cateva concluzii deosebit de interesante. Poate mai putin pentru alegatori, cat mai ales pentru conducerile partidelor, ca si pentru competitorii aflati in cursa electorala si care sunt sau nu declarati. Iar o prima concluzie ar fi gradul de incredere pe care il au constantenii in unii dintre cei care se afla in conducerea judetului Constanta. De exemplu, reprezentantul Guvernului in teritoriu, prefectul Gheorghe Martin, se afla intr-o situatie oarecum stanjenitoare. Spunem acest lucru deoarece doar 17% dintre constanteni au incredere in acesta, si asta in conditiile in care se afla de aproximativ doi ani in fruntea judetului Constanta. Pe de alta parte, nici cele 53 de procente care vorbesc despre lipsa notorietatii nu prea il fac sa aiba un viitor pe scena politica unde ar vrea sa se lanseze cu sprijinul liderilor partidului de guvernamant. Altfel spus, Martin ar avea mai multe sanse daca, asa cum rezulta din acest sondaj de opinie, nu ar fi asa de infumurat sau nu ar mai umbla cu nasul pe sus, cum se zice in popor. Intrebat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, prefectul a comentat rezultatele acestui sondaj. "Nu inteleg de ce am fost inclus in acest sondaj, avand in vedere ca nu voi candida la nici o functie publica pentru urmatorii patru ani", a spus Martin. Pe de alta parte, in stilu-i caracteristic, zeflemitor, a completat ca "oricum mi-ar fi trebuit 600 de ani sa ajung sa fiu cunoscut de toata populatia judetului". In aceeasi situatie delicata se afla si colegii sai din partid care se situeaza la acelasi nivel al anonimatului. Este vorba de consilierul local municipal Paul Bocanete, care este necunoscut de 90% din constanteni, precum si social-democratul Radu Babus, care se afla in fruntea uneia dintre cele mai importante institutii de la nivelul municipiului Constanta, respectiv Regia Autonoma a Domeniului Public si Privat Constanta. Oricum, oricine va ajunge sau nu in confruntarea finala, la doua saptamani distanta dupa data de 6 iunie, acesta va trebui sa reflecteze serios asupra unora dintre concluziile sondajelor care se vor mai realiza.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii