Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul sustine ca este normal ca minoritatea sa se supuna majoritatii

ro

01 Apr, 2004 00:00 749 Marime text

Chiar daca este evidenta "tenta" politica,

Echipa de control a Ministerului Administratiei si Internelor nu a identificat probleme majore la Prefectura * Dubiile cu privire la respectarea legalitatii trebuie rezolvate de instanta de contencios administrativ * Campanie electorala mascata sub piatra de temelie a Catedralei Arhiepiscopale

A trecut ceva timp de cand reprezentantul Guvernului in teritoriu nu s-a mai intalnit cu presa. A facut-o ieri, cand ziaristii de la publicatiile locale si nationale, dornici sa afle noutatile, au ocupat holul institutiei cu mult inainte de ora stabilita pentru desfasurarea conferintei de presa. Chiar daca nu se asteptau la minuni, ziaristii au "sorbit" cuvintele prefectului dornic sa raporteze realizarile angajatilor institutiei. Desi nu exista inscrisuri oficiale in acest sens, Martin a raportat ca echipa Ministerului Administratiei si Internelor nu a identificat probleme majore in activitatea Prefecturii Constanta, dar ca au existat mici probleme legate de munca individuala a angajatilor. Reprezentantul Guvernului in teritoriu este, totusi, nedumirit de atacurile formulate de diverse persoane asupra unei institutii ce apartine statului. "Am incredere in instantele de contencios", a declarat Martin cand s-a referit la dosarele intocmite pentru a contesta legalitatea unor hotarari emise de autoritatile locale si judetene. Ca asa stau lucrurile, o dovedeste numarul mare al hotararilor emise de diferite consilii locale de pe raza judetului care au fost trimise spre rezolvare instantei de contencios administrativ, singura in masura sa stabileasca daca legea a fost respectata. Dupa ce au fost trecute in revista toate domeniile in care conducerea Prefecturii a actionat pentru ca viata locuitorilor judetului sa fie tihnita, ziaristii au abordat o problema... delicata: cea a recentelor evenimente din Consiliul Judetean.

Doar prefectul are dreptate

Reprezentantul Guvernului in teritoriu este ferm convins ca hotararile recent adoptate in sedinta Consiliului Judetean sunt perfect legale, chiar daca ziaristii au formulat argumente care demonstreaza contrariul. "Minoritatea trebuie sa se supuna majoritatii", a declarat prefectul cand a venit vorba despre hotararile prin care au fost constituite consilii de administratie la institutiile constantene de cultura. Acelasi argument, legat de respectarea democratiei, a fost folosit si in cazul societatii cu raspundere limitata, infiintata pentru a administra domeniul public si privat al judetului, dar si cand a venit vorba despre sumele alocate pentru reparatii la Spitalul Municipal Constanta. Despre autosesizare din partea prefectului nici nu poate fi vorba, pentru ca exista... instanta de contencios abilitata sa rezolve problema legalitatii. Un alt fapt tratat in stilu-i caracteristic de reprezentatul Guvernului la Constanta a fost cel legat de construirea Catedralei Arhiepiscopale. Prefectul este convins ca un judet atat de important pentru Romania cum este Constanta trebuie sa aiba un edificiu impozant ca cel a carui ctitorire se pregateste. Martin nu a gasit nici un punct comun cu politica atunci cand s-a pus problema datei la care este estimata asezarea pietrei de temelie a catedralei, preconizata pentru sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie, chiar in ultimele zile ale campaniei electorale pentru alegerile locale. Prefectul nu a negat, dar nici nu a infirmat ca este unul dintre cei ce vor contribui financiar la ridicarea edificiului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii