Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presedintele Basescu a participat la deschiderea oficiala a sezonului estival

ro

02 May, 2008 00:00 1385 Marime text
1209670382.jpg

Ieri, la Mangalia, a avut loc deschiderea oficiala a sezonului estival. La Centrul Roman de Afaceri "Marea Neagra" au fost prezenti presedintele Traian Basescu, prefectul Danut Culetu, primarul Mangaliei, Zanfir Iorgus, Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM, Mihai Daraban, presedintele CCINA.

Presedintele Traian Basescu a tinut sa sublinieze faptul ca principala problema a turismului romanesc nu o constituite vecinii bulgari, dupa cum s-au plans reprezentantii hotelierilor de pe litoral, ci lipsa divertismentului si a calitatii serviciilor. "Am venit pe litoralul romanesc nu in calitate de presedinte, ci de consumator. Dincolo de vilele de la Neptun, am cautat si eu, ca orice turist, serviciile oferite de litoralul romanesc. La fel ca si mine, turistul roman cauta, dupa un an de munca, ceva mai mult decat plaja si soare. Cauta modalitati de distractie, dar si amabilitatea personalului din hotel si de la restaurant. A devenit o obsesie a presei si a oamenilor politici sa se considere in competitie cu Bulgaria. Trebuie sa intelegem ca litoralul bulgaresc este complementar celui romanesc si invers. Trebuie sa gasiti o formula a cooperarii transfrontaliere, care sa aduca beneficii ambelor parti". Presedintele Romaniei a declarat, totodata, ca a constatat, in ultimii ani, o imbunatatire a serviciilor din turismul litoral. Insa, principalul "rival" al hotelierilor din zona nu sunt bulgarii, ci turismul montan. "Trebuie gasite strategii prin care turismul litoral sa traiasca si in lunile de extrasezon. Marea competitie a dumneavoastra nu este cu Bulgaria, ci cu statiunile de la munte, din Romania. Oferiti bucuresteanului conditii de distractie, pentru ca acesta sa aleaga marea, si nu muntele, si in extrasezon", a conchis Traian Basescu. Politica de privatizare a hotelurilor de pe litoral a dus, potrivit presedintelui Basescu, la o consistenta ramanere in urma a dezvoltarii acestora.

Metrou de suprafata Eforie - Balcic

Primarul Mangaliei, Zanfir Iorgus, a prezentat mai multe proiecte pe care doreste sa le realizeze prin fonduri PHARE. "Primaria Mangalia are in analiza mai multe proiecte cu fonduri structurale. Trei dintre acestea sunt crearea unei linii de metrou de suprafata, intre Eforie si Balcic, o pista de biciclete, intre Mangalia si Balcic, si o linie de croaziera Mangalia - Balcic. Chiar pe 28 mai, va avea loc, la Mangalia, prima regata de yachting intre Mangalia si Balcic", a declarat Zanfir Iorgus. Presedintele Basescu, alaturi de oficialitatile de la Ministerul Turismului, prefectul Culetu, primarul Iorgus, carora li s-au alaturat Elena Udrea, presedintele interimar al PDL Constanta si candidatul la primaria municipiului, Dorel Onaca, si Ion Popescu, candidatul la presedintia Consiliului Judetean Constanta, a inaugurat primul tronson al Portului Turistic Mangalia. Asta nu inainte ca Basescu sa serveasca o cafea la un local din zona falezei si sa faca cateva fotografii cu admiratorii stransi cu sutele in port. Reabilitarea Portului Turistic a inceput in primavara anului trecut, proiectul valorand cinci milioane de euro. Prima etapa a acestuia a presupus realizarea a patru tronsoane, lucrari de dragare, amenajarea de gradene, care vor fi utilizate pentru sporirea numarului de locuri destinate spectatorilor Festivalului Callatis si a concursurilor nautice din acvatoriul portuar. In cifre, Portul Turistic Mangalia va avea 116 locuri de acostare pentru nave cu lungimea sub sapte metri, 26 de pontoane de acostare (intre 10 si 13,5 metri), 110 metri lungime pentru cheiul de acostare a navelor cu pescaj sub 8,5 metri, 7.000 de metri patrati de alei carosabile si spatii de parcare, 1.800 metri de gradene.

Scris de: {autor}Clara VALIMAREANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii