Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 04 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele filialei municipale USR Constanța „Infrastructura sportivă din orașul nostru este la pământ"

ro

04 Aug, 2024 12:36 253 Marime text




George Gima, președintele filialei municipale USR Constanța susține că infrastructura sportivă din orașul nostru este la pământ, iar cuvintele atletei constănțene Ioana-Emilia Colibășanu prezintă un adevăr pe care administrațiile, locală și centrală, se fac că nu îl văd de mai bine de 25 de ani: “Constanța, un oraș mare, frumos, care are ZERO baze sportive pentru atletism, zero săli pentru sezonul de iarnă și zero stadioane cu pistă pentru sezonul de vară”.
 
„După mai bine de un an de la demolarea cu surle și trâmbițe electorale a stadionului Farul, pe locul respectiv zace acum un crater imens plin cu pământ și moloz.

Practic, s-a “demolat” ce mai rămăsese din speranța sportului constănțean. S-a ales praful și la propriu și la figurat. Au rămas doar promisiunile și minciunile administrației.
În timp ce construirea noului stadion stă blocată în licitații contestate și incompetență, nimănui nu i-a păsat unde se vor antrena sportivii care foloseau pista de atletism. De ce nu a luat în calcul administrația acest lucru? Din cinism, din lipsă de viziune și din dorința meschină de a păcăli opinia publică cu “viitoarea construcție” a stadionul și bazei sportive! Să vă mai amintesc și despre Sala Polivalentă, care nici până astăzi nu e gata și care, oficial, trebuia să fie inaugurată încă de acum doi ani?
 
Alte baze sportive lipsesc de asemenea, iar sportivii constănțeni merg ore întregi cu trenul către alte orașe, unde găsesc condiții sportive adecvate, fie că vorbim despre atletism, înot sau alte sporturi olimpice", susține Gima.
 
Cum stau lucrurile în alte orașe?
 
Potrivit lui Gima, în Timișoara  zilele acestea începe șantierul la noul complex sportiv din zona Mircea cel Bătrân, cu terenuri de fotbal, baschet, pistă de atletism și sală multifuncțională; în afara competițiilor și antrenamentele, terenurile vor putea fi folosite de toată lumea.

Aceasta ar fi cea doua mare investiție în sportul timișorean, după stadionul de pe Calea Buziașului.

 
De asemenea, la Brașov, la mai puțin de doi ani de la începerea lucrărilor, cea mai mare sală polivalentă din țară este aproape finalizată; peste 10.000 de locuri, multe facilități, iar pe lângă funcțiunile sportive, aceasta va putea fi folosită și pentru evenimente culturale.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:


Viitorul stadion de la Constanța
Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii