Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 15 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă despre Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite

ro

11 Jul, 2024 14:30 66 Marime text


Astăzi, 11 iulie 2024, se împlinesc 27 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, fiind primul an în care este marcat și Ziua Prieteniei dintre România și SUA, în conformitate cu legea adoptată anul trecut de Parlamentul României.

Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii împlinește 27 de ani de la lansare, moment marcat de celebrul discurs al lui Bill Clinton la București, primul președinte american care vizita România post-comunistă și la începuturile noii sale democrații.

La două zile după summitul NATO de la Madrid din 1997, unde România nu a primit invitația de aderare la Alianță, Piața Universității din capitală, loc simbol al manifestațiilor pro-democratice în timpul prăbușirii comunismului, a găzduit momentul de naștere a ceea ce a devenit cea mai importantă relație strategică bilaterală pentru politica externă a României: Parteneriatul Strategic cu SUA.

Cu această ocazie, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă a transmis un mesaj pe pagina sa de pe o rețea de socializare.
„Astăzi, la 27 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, observăm că, într-un context global complicat și imprevizibil, acest tratat oferă țării noastre garanții de securitate mai puternice.

Parteneriatul Strategic nu se limitează doar la aspectele de securitate și de sprijin militar, ci și la colaborări pe multiple planuri, inclusiv economic și diplomatic.

Avem încredere că relația de colaborare interstatală va continua să se dezvolte și să se întărească, aducând beneficii reciproce și contribuind la pacea și susținerea stabilității și securității regionale și internaționale", a notat liderul liberal constănțean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii