Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preţul gigacaloriei, în vizorul PDL Medgidia

ro

05 Nov, 2010 02:48 1649 Marime text
Consilierii locali din Medgidia au votat în şedinţa extraordinară preţul local de facturare a energiei termice furnizate populaţiei prin sistem centralizat.

Preţul acesteia este de 145,25 lei/Gcal (inclusiv TVA). Prin HCL nr. 103/15.10.2010, s-a aprobat şi preţul local de 66,90 lei GJ (292,66 lei/Gcal) pentru energia termică produsă pe bază de gaze naturale, inclusiv distribuţia destinată populaţiei. Pentru agenţii economici, a fost aprobat preţul de 56,37 lei/GJ (236,02 lei/Gcal) exclusiv TVA cu acciză pentru energia termică produsă pe bază de gaze naturale, inclusiv distribuţia. Reprezentanţii PDL Medgidia au o opinie proprie în legătură cu acest proiect de hotărâre. „Necesitatea convocării şedinţei extraordinare a reprezentat-o stabilirea preţului de facturare către populaţie, deoarece în şedinţa extraordinară din 15 octombrie nu s-a aprobat decât preţul de producţie şi distribuţie a energiei termice, cu toate că Legea Energiei Termice (legea 325/2006) stipulează clar faptul că în calcul vor fi luate în considerare costurile justificate ale activităţilor de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice, inclusiv cheltuielile aferente dezvoltării şi modernizării SACET, pierderile tehnologice, cheltuielile pentru protecţia mediului, precum şi o cotă de profit, dar nu mai mult de 5% (Art. 40, alin. 1)", au susţinut consilierii PDL. Astfel, şedinţa aceasta a fost făcută pentru a respecta legea. „Cu toate că în şedinţa extraordinară din 15 octombrie consilierii PDL au atras atenţia primarului Marian Iordache şi maşinii de vot PNL - PSD asupra ilegalităţii aprobării preţului de producţie şi distribuţie a energiei termice fără stabilirea unui preţ de facturare către populaţie, iresponsabilii consilieri PNL - PSD au votat tot cum au fost dresaţi şi a fost necesară o altă şedinţă de consiliu local pentru a intra în legalitate", au încheiat consilierii PDL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bravo,felicitari! 05 Nov, 2010 19:15 Foarte bine ati facut PDL -istilor de la Medgidia,ca poate asa se va trezi si Vladeasca de la PSD care radea ca o....cand a inceput sedinta. Doamne cine conduce orasul asta. Niste mincinosi. Moinescu,lupta,ajuta si salveaza Medgidia.Acolo in Consiliu este nevoie de voi,cei din opozitie-PDL,ca PSD este mana in mana cu PNL.Rusine Vladescu,rusine Iordache! Haiii Moinescu!!!!