Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa atrage doar ce fonduri europene vrea?

ro

02 Jun, 2011 00:18 1067 Marime text
Chiar dacă abia poate accesa fonduri europene pentru proiecte de investiţii de anvergură în municipiu, Primăriei Constanţa pare că-i place la nebunie să atragă fonduri europene pentru proiecte de pe urma cărora nu poate vedea nimeni nimic concret. Aşa se face că municipalitatea constănţeană a accesat fonduri pentru proiectul „Constanţa, primul pas în lunga ta călătorie - promovarea zonei turistice Constanţa - Mamaia".

Lansarea proiectului cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 5, Domeniul major de intervenţie 5.3 „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică", a avut loc pe 19 mai, însă comunicatul primăriei privind acest proiect a fost postat abia ieri pe site-ul instituţiei.

Proiectul se încadrează în operaţiunea „Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice. Valoarea totală a proiectului este de 1.036.640 de lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este 697.000 de lei, iar cofinanţarea eligibilă a beneficiarului 16.400 de lei. Scopul proiectului îl reprezintă creşterea contribuţiei turismului la dezvoltarea Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, din care face parte şi zona Constanţa - Mamaia. Obiectivul general al proiectului este de a contribui la valorificarea patrimoniului cultural, istoric şi natural al zonei Constanţa - Mamaia printr-o promovare unitară şi complementară, adaptată dinamicii actuale a turismului naţional, şi extinderea percepţiei generale asupra zonei ţintă a proiectului, de la „vacanţa la soare şi mare" la „vacanţa de cunoaştere". Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Nu este nimic în neregulă cu faptul că autorităţile locale reuşesc şi pe această axă să atragă fonduri europene, însă la acest moment mai importante şi mai evidente pentru cetăţeni sunt proiectele care ţin de confortul şi siguranţa lor urbană în mod special.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii