Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța tace Posibile tăieri ale finanțărilor pentru proiectele culturale, sportive și pentru tineri pe legea 350/2005!

ro

03 Jul, 2024 15:39 782 Marime text




În martie a.c., în baza Legii nr.350/2005 privind servicii de finantare a societăților si de capital de risc, Primăria Constanţa făcea cunoscută procedura de selecţie de proiecte nonprofit de interes general din domeniile cultural, sportiv, tineret şi social.

Date despre bugetele alocate 

Bugetul local pentru domeniul cultural este de 1.200.000 de lei - cuantumul maxim de finanţare pentru un proiect - 300.000 de lei; Bugetul local pentru domeniul sportiv este de  600.000 de lei - cuantumul maxim de finanţare pentru un proiect - 150.000 de lei; Bugetul local pentru domeniul tineret este de  600.000 de lei - cuantumul maxim de finanţare pentru un proiect - 150.000 de lei; Bugetul local pentru domeniul social este de 200.000 de lei - cuantumul maxim de finanţare pentru un proiect - 100.000 de lei. Durata programului este anul bugetar 2024. 

Despre locul şi data-limită de depunere a propunerilor de proiecte

Propunerile de proiect puteau fi depuse la sediul Municipiului Constanţa, str. Cuza Vodă nr. 27, judeţul Constanţa, sau prin poştă, la aceeaşi adresă, cu confirmare de primire, până la 29.03.2024, ora 13.00.

Selecţia şi evaluarea proiectelor depuse în vederea finanţării nerambursabile urma să se facă de către comisia de evaluare şi selecţie în perioada 03.04.2024 - 10.05.2024.

Anunţul programului anual a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea a VI-a, nr. 44 din 06.03.2024.

Se pare însă că brusc și fără explicații, Primăria Constanța a luat decizia să renunțe anul acesta la finanțarea proiectelor non-profit.

Motivul ar fi lipsa banilor, însă până în acest moment, administrația locală nu a făcut niciun anunț oficial.

Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion este de părere că Primăria Constanța nu poate ascunde la nesfârșit deciziile lui Vergil Chițac privind posibile tăieri ale finanțărilor pentru proiectele culturale, sportive și pentru tineri.

„Solicităm primarului Chițac să revină la birou și să explice public cum vor fi finanțate proiectele declarate câștigătoare și care urmau să primească fonduri nerambursabile de la primărie.

În perioada electorală, când Vergil Chițac căuta să câștige voturi, a împărțit bani cu nemiluita pentru concerte și spectacole de stradă și plantarea unor flori, care s-au și uscat în câteva zile.

Decizia de a opri finanțările pentru proiectele culturale, sportive și cele pentru tineri este în aceeași linie cu tăierea bugetelor pentru educație.

Pe Vergil Chițac nu-l interesează nici școala de calitate, nici cultura. Mai degrabă aruncă banii pe concerte de o seară.

Se întâmplă, practic, ceea ce estimam: în noul mandat, obținut prin minciună și poleieli costisitoare, Vergil Chițac nu-și va mai ascunde disprețul față de oraș și constănțeni și va acționa împotriva intereselor comunității. Nu-l leagă nimic de Constanța, nu îl interesează să răspundă nevoilor de educație și de trai ale constănțenilor", transmite președintele USR Constanța.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

Primăria Constanţa lansează programul anual de finanțare nerambursabilă pentru proiecte nonprofit. Iată domeniile vizate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii