Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Mangalia a demarat contorizarea agentului termic

ro

08 Mar, 2004 00:00 839 Marime text

Provocari si facilitati pentru atragerea investitorilor

Alaturi de modernizarea centralelor termice, programul de contorizare reprezinta unul dintre obiectivele principale ale Primariei si Consiliului Local Mangalia * Programul a fost demarat joi, in mod demonstrativ, la Centrala termica nr.7 * In cadrul parteneriatului public si privat dintre SC "Rominterm" si Primaria Mangalia, pana la finele anului toate blocurile din municipiu vor fi contorizate * Valoarea investitiei se ridica la aproximativ 700 de mii de dolari * Vor fi montate 570 de contoare * In perioada urmatoare, Primaria si Consiliul Local vor demara campania "Eu sunt investitor in Mangalia"

Primarul localitatii Mangalia, Zamfir Iorgus, a prezentat zilele trecute, in cadrul unei conferinte de presa, doua noi mari proiecte initiate de Primarie si Consiliul Local al municipiului. Deosebit de importante pentru comunitate, proiectele au ca principal obiectiv imbunatatirea nivelului de trai al populatiei municipiului. Unul dintre acestea se refera la reabilitarea si modernizarea centralelor termice din localitate, care va fi realizat in cadrul parteneriatului public si privat dintre SC "Rominterm" si Primaria Mangalia. Demarat inca de la sfarsitul anului trecut, prin modernizarea Centrului termic numarul 7, programul are in vedere, pe parcursul a trei ani, modernizarea infrastructurii si imbunatatirea proceselor tehnologice necesare furnizarii energiei termice in Mangalia in conditii de maxima eficienta si profitabilitate. Alaturi de aceasta reabilitare a centralelor termice din oras, Primaria Mangalia s-a gandit ca o alta problema a comunitatii locale o reprezinta lipsa contorizarii agentului termic. Drept urmare, acest program a fost demarat joi, in mod demonstrativ, la Centrala termica nr.7. "Deoarece sistemul de termoficare din Mangalia difera foarte mult de cel din alte orase, autoritatile locale, in parteneriat cu societatea Rominterm, vor face tot posibilul ca, pana la sfarsitul anului, toate blocurile din localitate sa fie contorizate", a declarat Zamfir Iorgus. Prezent la intalnirea cu jurnalistii, directorul general "Rominterm", Cristian Medelean, a precizat ca "pe parcursul acestui an, vor fi montate 570 de contoare performante, de ultima generatie, valoarea totala a contorizarii ridicandu-se la aproximativ 700 de mii dolari, dintre care 500 de mii vor fi suportati de Rominterm". Atat programul de reabilitare si modernizare a centralelor termice, cat si cel al contorizarii agentului termic au ca scop scaderea costurilor catre populatie, precum si atragerea cat mai multor cetateni catre rebransare. "In prezent, aproape 40% din populatia municipiului este debransata, insa speram ca pe parcursul acestui an cel putin 10% dintre persoane sa se indrepte catre serviciile noastre", a mai spus Medelean. Programul de contorizare va demara la 1 aprilie, aparatele de masurat agentul termic urmand a fi montate in fiecare bloc din Mangalia. In ceea ce priveste persoanele care si-au montat pe cheltuiala proprie gigacalorimetre, acestea vor primi banii inapoi prin diminuarea facturii lunare.

Investitorii vor putea achizitiona terenuri cu un euro pe hectar

Totodata, edilul Zamfir Iorgus a lansat o provocare pentru oamenii de afaceri care doresc sa investeasca in municipiul Mangalia. Pentru toti aceia care vor dori sa dezvolte "afaceri nepoluante" pe teritoriul municipiului, primarul Iorgus a promis o serie de facilitati. "In cazul in care investitorii vor asigura in cadrul firmelor locuri de munca pentru cel putin 100 de persoane, Primaria si Consiliul Local vor pune la dispozitia acestora terenuri pe care le vor putea achizitiona cu doar un euro pe hectar", a precizat Iorgus. Propunerea vine deoarece, in acest moment, Mangalia are nevoie sa se dezvolte, cu conditia insa de a-si pastra caracterul turistic. "Agresivitatea" autoritatilor locale cu privire la acest program va fi accentuata prin lansarea campaniei "Eu sunt investitor in Mangalia", in cadrul ei urmand a fi formate caravane nationale care vor informa cetatenii cu privire la acest program. Primarul Iorgus a mentionat ca inca de anul trecut a primit semne ca mai multi investitori din tara si strainatate sunt interesati sa dezvolte afaceri in municipiu, unul dintre motive fiind mana ieftina de lucru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii