Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii constănţeni au făcut coadă la Comisia Tehnico-Economică cu proiectele pentru drumuri Cu excepţia Primăriei Amzacea, toate proiectele au primit avizul MDRT

ro

31 Mar, 2011 02:45 2275 Marime text
primari_pdl_Vasile_Delicoti.jpgDouăzeci de primari din judeţ au mers ieri la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, la şedinţa de analiză a Comisiei Tehnico-Economice a proiectelor privind reabilitarea unor sectoare de drum din judeţul Constanţa. De pe lista acestora au făcut parte, pe lângă primarii din PDL, şi edili aparţinând PSD şi PNL: Amzacea (PSD), Săcele (PNL), Cernavodă (PSD), Cobadin (PSD), Oltina (PNL), Costineşti, Hârşova, Ovidiu, Murfatlar, Albeşti, Adamclisi, Nicolae Bălcescu, 23 August, Rasova, Poarta Albă, Horia, Ghindăreşti, Castelu, şi Valu lui Traian.

De altfel, săptămâna trecută, primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, cu acordul şefului PDL Constanţa, Gigi Chiru, a convocat o întâlnire cu o parte dintre primarii care au proiecte de finanţare pentru reabilitarea drumurilor de interes local, în cadrul căreia au fost lămurite chestiuni legate de modificarea unor elemente din documentaţiile proiectelor depuse spre finanţare la MDRT.

Ieri, la sediul ministerului au fost prezenţi aproape 20 de primari aparţinând tuturor partidelor, care participat la şedinţa Comisiei Tehnico-Economice, în cadrul căreia s-a discutat oportunitatea acordării de finanţare pentru proiectele pe care le au în lucru. Aceştia sunt doar primii primari prezenţi la Bucureşti pentru avizarea de către Comisia Tehnico-Economică a proiectelor pe care le au pentru drumuri. „Avizarea se face pe loc, după ce comisia analizează dosarele noastre. De aceea, procedura va dura. Pentru proiectele care primesc aviz azi (n.r. ieri), urmează întocmirea studiilor de fezabilitate şi mai apoi se dă drumul la licitaţii pentru contractarea serviciilor de reabilitarea a drumurilor. Proiectarea o va face MDRT", a precizat primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti.

La întâlnirea de săptămâna trecută, primarul Delicoti le-a explicat colegilor săi care sunt modificările de efectuat în documentaţii şi ce anume trebuie schimbat în studiile de fezabilitate pentru reabilitarea drumurilor de interes local depuse spre finanţare de fiecare primărie în parte.

Potrivit celor declarate de şeful organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, prezent şi el cu colegii primari la MDRT, toate primăriile, cu excepţia celei din Amzacea, au primit aviz favorabil. „Amzacea mai are de adus o completare", a mai spus Chiru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cetatean sibioara 31 Mar, 2011 08:30 cine raspunde de acest drum ?
  • cetatean sibioara 31 Mar, 2011 08:29 ne-am rupt masinile .singurul microbuz care face legatura intre sibioara si navodari n-o sa mai circule .ce facem? de atatia ani nimeni n-a vazut ? e mai bun un drum de pamant .nu se mai poate .
  • cetatean sibioara 31 Mar, 2011 08:18 poate se gandeste cineva si la drumul dintre navodari si sibioara .arata ca dupa bombardament.sunt doar 7km. e prea mult?