Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii PD-PNL ii dau astazi raportul lui Basescu si Stolojan

ro

23 Jun, 2004 00:00 562 Marime text

Vineri este ultima zi in care trebuie sa se constituie consiliile locale

Actualii lideri politici locali spun ca au nevoie de o administratie locala de nivel european * Din 68 de primarii constantene, 22 au fost castigate de Alianta D.A. * Unde nu exista o majoritate, alegerea Consiliului Judetean si a celor locale s-a transformat intr-o afacere pentru consilieri

Consiliului Judetean are deja conducerea stabilita, Nicusor Constantinescu, presedinte, iar vicepresedinti Petre Stanca si Radu Comanici. Graba cu care s-a trecut la prima sedinta de consiliu, inainte de turul doi a lasat loc de speculatii. Oricum reprezentantii opozitiei au boicotat prima sedinta tinuta vinerea trecuta. Opozantii au speculat ideea ca Partidul de guvernamant a avut tot interesul sa traga de timp, in speranta imbunatatirii procentului de primari alesi dupa turul doi (si asa coplesitor in favoarea PSD dupa primul tur). Democratii si liberalii constanteni au incercat prin aceasta manevra sa minimizeze efectul psihologic la impunerea structurii de conducere a Consiliului Judetean asupra electoratului sau care ar fifost influentat si de situatia din Consiliu Judetean. Nu se stie daca a avut vreun efect alegerea conducerii consiliului asupra electoratului. Echilibrarea raportului de forte intre PSD (uzat, totusi, de guvernare) si PNL-PD (care a beneficiat in tara de votul negativ al electoratului) a pus partidele mici parlamentare (PRM si PUR) in situatia de a arbitra alegerile din interiorul acestor consilii. Acestea sunt motive de suspiciune maxima, coruptia politica functionand din plin, fiecare dintre cei ce doresc sefia cautand din greu bunavointa arbitrilor. Despartirea apelor intre cei doi combatanti PSD si PNL-PD ar trebui sa aduca, o data cu epuizarea acestor alegeri locale, "schimbarea realitatii", de care facea caz, pe un post de televiziune, zilele trecute, liderul contestat al PUR, Gheorghe Halet: "Avem doua tabere puternice, electoratul va alege stanga sau dreapta la viitoarele alegeri parlamentare". Oare cat va avea de castigat administratia locala de pe urma constituirii noului consiliu judetean si a celor locale (25 iunie este ultima zi de constituire a lor)? Presedintele PUR Constanta, Valentin Zeicu, spunea ca, "avem nevoie de o administratie locala de tip european - dar jocurile politice balcanice pentru ocuparea acestor consilii lasa slabe sperante ca se vor indrepta lucrurile in judet.

Baronii din Medgidia, Ovidiu, Eforie, Navodari si Ciocarlia au fost schimbati

Conteaza in continuare doar lupta surda politica si politicianismul alesilor locali fie ei de la putere sau din opozitie. Rolul cel mai important in procesul de alegere a conducerilor consiliilor locale il are actualul prefect Gheorghe Martin. Cineva spunea, duminica seara, in incinta Biroului Electoral Judetean, dupa ce se cunosteau deja cateva rezultate, ca este un semn bun faptul ca in localitatile Medgidia, Ovidiu, Eforie, Navodari si Ciocarlia au fost inlaturati baronii! Dincolo de toate aceste aspecte, cei care fac parte din Alianta PD-PNL si care au castigat sefia in unitatile administrativ-teritoriale unde au candidat pentru scaunul de primar vor participa astazi la o intalnire de lucru cu presedintele Partidului Democrat, Traian Basescu, si omologul sau, Theodor Stolojan. In consecinta, astazi cei sapte primari democrati si cei 13 liberali se vor afla "la sfat" cu Basescu si Stolojan. Contactat telefonic, noul primar al municipiului Medgidia, Dumitru Moinescu, a precizat ca "astazi, in a doua parte a zilei, respectiv la ora 18.00, ne vom intalni cu Traian Basescu si cu liderii centrali ai partidului si vom definitiva strategia de guvernare locala pentru urmatorii patru ani. Tot astazi vom discuta si despre eventualele colaborari pe care le vom mai parafa in viitor".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii