Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din Techirghiol, după înmânarea titlului de cetăţean de onoare Regelui Mihai „Pentru fiecare dintre noi a fost o întâlnire cu istoria" (Galerie foto)

ro

28 Oct, 2011 01:00 1985 Marime text

Techirghiol.jpgPrimarul din Techirghiol, Adrian Stan, împreună cu o delegaţie de 60 de persoane, a fost ieri la Palatul Elisabeta la invitaţia Regelui Mihai, pentru a-i înmâna Majestăţii sale titlul de cetăţean de onoare al oraşului.

Delegaţia de la Techirghiol a venit la Familia Regală cu mai multe cadouri simbolice. „Pentru fiecare dintre noi a fost o întâlnire cu istoria. I-am oferit, pe lângă hotărârea de Consiliu Local prin care a devenit cetăţean de onoare, mai multe cadouri simbolice: o bisericuţă din lemn asemenea celei din oraşul nostru, câteva lucrări de artizanat principesei Margareta, iar reginei Ana un port-ochelari şi o eşarfă din in", a spus primarul, adăugând că regele a semnat şi în cartea de onoare a Techirghiolului. De asemenea, membrii delegaţiei i-au oferit, pe rând, mai multe cadouri Regelui, iar Arhiepiscopul Tomisului i-a pus în piept „Crucea Sfântului Andrei" şi a oferit o diplomă.

Alături de primar s-au aflat consilieri locali din Techirghiol, angajaţi ai administraţiei locale, reprezentanţi ai Sanatoriului Balnear, oameni de afaceri, copii, pensionari, cadre didactice, medici, dar şi Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, preşedintele UDTTMR, Varol Amet, şi liderul tinerilor liberali, Florin Alexe.

La întâlnirea cu Majestatea Sa, primarul Adrian Stan a vorbit despre momentele cele mai importante din istoria relaţiei Regelui Mihai cu oraşul pe care acesta îl reprezentă. Stan a vorbit despre biserica de lemn din curtea Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol, în care Regele şi-a petrecut o mare parte din copilărie, dar a rememorat şi momentul în care Regele Mihai şi Regina Ana au petrecut sărbătorile de Paşte la Mânăstirea Techirghiol, în perioada anilor 1990. Mânăstirea găzduieşte biserica străveche de lemn strămutată de la Sinaia, vizitată adeseori de Familia Regală.

Stan l-a invitat pe Regele Mihai chiar să-şi construiască o casă de vacanţă la Techirghiol, o alternativă la cea pe care Familia Regală o deţine la Balcic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii