Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 02 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Mariana Gaju a depus coroane la Monumentul Eroilor

ro

21 May, 2004 00:00 820 Marime text

Inaltarea si Ziua Eroilor la Cumpana

Inca de dimineata, credinciosii din Cumpana au participat la slujbele din bisericile localitatii * A fost oficiata o slujba de comemorare a eroilor neamului * Primarul Mariana Gaju a reamintit tinerilor comunei ca nu trebuie sa uite niciodata ce sacrificii au facut inaintasii * La sfarsitul acestei saptamani, Cumpana va gazdui alte actiuni

Ziua de ieri a avut o dubla semnificatie. Toti crestinii au sarbatorit Inaltarea Domnului si tot ieri a fost sarbatorita Ziua Eroilor. Cele doua evenimente au fost comemorate cum se cuvine si de cetatenii comunei Cumpana, care respecta fiecare eveniment. Inca de dimineata, credinciosii din Cumpana au participat la slujbele oficiate in bisericile din localitate. Manifestarile au continuat cu o depunere de coroane din partea primarului Mariana Gaju si a Consiliului Local Cumpana la cele doua monumente din localitate. Locuitorii Cumpenei au participat si la o slujba de comemorare a eroilor neamului, oficiata de un sobor de preoti, chiar in fata monumentului din centrul comunei. Prezenta la manifestare, Mariana Gaju, primarul localitatii, a reamintit celor prezenti numele celor care s-au jertfit la datorie pe frontul din tara, cat si pe fronturile din Rusia, Ungaria sau Cehoslovacia. "Pentru faptele lor si in cinstea lor, pentru a nu-i uita nici cei care au venit mai tarziu in comuna noastra, au fost ridicate doua monumente care sa ne aminteasca tot timpul numele acestor eroi, pentru pomenirea si slava lor vesnica. Speram ca numele lor sa nu fie uitate si macar o data pe an sa-i cinstim asa cum se cuvine". De asemenea, primarul Mariana Gaju le-a reamintit celor prezenti ca localitatea Cumpana se poate mandri cu nu numar important de persoane care au reusit sa se intoarca cu bine din acest razboi. "Putini sunt cei pe care astazi ii putem felicita personal si pe care ii putem intreba despre acei ani de razboi. Pe acestia avem bucuria de a-i omagia si de a le multumi. Tinerii comunei nu trebuie sa uite niciodata ce sacrificii au facut inaintasii nostri pentru ca noi sa traim astazi bine". Cei 19 veterani de razboi au primit din partea Primariei si a Consiliului Local Cumpana cate o diploma de merit si un pachet cu produse specifice sarbatorii Inaltarii. Cei mai tineri locuitori ai comunei au dorit sa fie si ei prezenti la acest eveniment. Pentru a-si arata respectul pentru inaintasii neamului, copiii din Cumpana au depus buchete de flori. Manifestarile zilei s-au incheiat in acordurile Imnului Eroilor, iar printre lacrimi batranii prezenti la eveniment au dorit sa multumeasca autoritatilor locale pentru ca nu au fost uitati si ca au fost invitati la acest eveniment.

Sfarsit de saptamana bogat in evenimente

Ziua de vineri reprezinta un alt prilej de sarbatoare pentru comuna Cumpana. Cu prilejul Sfintilor Imparati Constantin si Elena, la biserica din localitate vor fi botezati cinci copii, care provin de la caminele de copii si centre de plasament. De asemenea, un numar de 70 de persoane reprezentante ale etniei turco-tatare din comuna Cumpana vor efectua un pelerinaj in judetul Tulcea, la geamia din Babadag. Sambata si duminica, localitatea Cumpana va gazdui Festivalul National de Folclor pentru tineri interpreti "Dor de cant romanesc". Spectacolul se va desfasura pe doua sectiuni, pe categorii de varsta: 8-13 ani si 14-18 ani. Evenimentul se va desfasura in sala mare a Caminului Cultural si va reuni nume de marca ale folclorului romanesc. Pentru tinerii comunei seara de sambata va insemna un alt prilej de distractie. Pe malul Canalului va fi organizata o discoteca in aer liber.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii