Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Tusac ii vrea penali cu orice chip pe cei zece „opozanti"

ro

21 Sep, 2009 03:18 1074 Marime text

Deşi au anunţat pierderea ştampilei în Monitorul Oficial

Se pare că scandalul dintre Consiliul Local Mangalia şi primarul Mihai Claudiu Tusac se acutizează pe zi ce trece. După ce consilierii au câştigat procesul împotriva edilului local, acesta a găsit o modalitate de a le „plăti" cu aceeaşi monedă: a făcut o plângere penală împotriva „celor zece", pe motiv că „au falsificat sigiliul Consiliului Local Mangalia din dorinţa de a ţine şedinţe de consiliu ilegal", după cum afirmă primarul local, care însă confundă sigiliul cu ştampila primăriei.

„Constat încă o dată că nu au nicio limită şi se coboară până la treapta infractorilor de drept comun. Ne aşteptăm ca cei implicaţi în această ancheta să îşi facă datoria şi să ia măsurile care se impun în această situaţie", precizează, într-un comunicat de presă, primarul Mihai Claudiu Tusac.

La polul opus, consilierii spun că, în momentul în care au avut nevoie de ştampila primăriei, juristul instituţiei le-a spus că aceasta „s-a pierdut". „Este firesc ca, în acest caz, noi, consilierii, care trebuia să înaintăm actele către Prefectură, să fi avut nevoie de ştampilă", afirmă liderul PNL Mangalia, Viorel Oleniuc, care spune că nu a fost încălcată legea.

Cei zece consilieri spun că anunţul în Monitorul Oficial a şi apărut, potrivit procedurii în acest caz, iar ştampila folosită este perfect legală. Mai mult, afirmă aleşii de opoziţie, cum instanţa le-a dat câştig de cauză în cazul procesului înaintat de către primar, Consiliul Local este perfect legal, iar şedinţele trebuiau să beneficieze de semnătura juristului primăriei şi de ştampila pe care, a declarat acesta din urmă, ar fi pierdut-o, fapt ce ar şi justifica noua ştampilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii