Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarului Dedu îi place să se dea în judecată

ro

06 Sep, 2010 01:19 2368 Marime text
cap_2.jpgEdilul cere în instanţă, de la propria Primărie, bani pentru cinci ani de vechime, în condiţiile în care există deja un precedent creat

Dedu_Mircea_Voda_primar_Dumitru_Dedu_02.jpgPrimarul comunei Mircea Vodă, Dumitru Dedu, este unul dintre primarii cu cele mai multe procese intentate lui însuşi. Acesta are pe rol numeroase procese, aflate pe fond sau judecate în recurs.

În ordine invers cronologică, cel mai recent proces al primarului se referă la o despăgubire. Astfel, pe 1 septembrie, la Tribunalul Constanţa a fost deschis dosarul cu numărul 10742/118/2010, ce privea litigii de muncă. Dumitru Dedu, în calitate de reclamant, chema în judecată comuna Mircea Vodă prin primar şi Consiliul Local Mircea Vodă. „Ne-am întâlnit mai mulţi primari cu edilul din Hârşova (n.r. Tudor Nădrag), care a câştigat deja un astfel de proces şi am hotărât să cerem în instanţă sporul de vechime. Lucrez de 10 ani în administraţia locală şi cred că merit să primesc acest spor. Cuantumul va fi calculat la momentul respectiv", a precizat Dumitru Dedu.

Caz de corupţie

Un alt dosar marca „Dedu" se află depus la judecătoria Medgidia, cu numărul 4131/256/2010, de pe data de 29 iunie 2010. Codul penal s-a ocupat de această dată de infracţiunea de corupţie, judecată în proces. Inculpaţii sunt Dumitru Dedu şi secretarul comunei, Cristina Căluian. Aşa cum se prezenta într-un număr trecut al cotidianului ZIUA de Constanţa, primarul a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, sub acuzaţia că ar fi încercat să deturneze fonduri europene. Acuzaţiile DNA au constat în „folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în forma tentativei", pentru primar, în timp ce secretara este acuzată de complicitate la această infracţiune, dar şi de fals material în înscrisuri oficiale, în formă agravantă, şi fals intelectual. Potrivit DNA, faptele care i se imputau primarului s-au petrecut în 2008, când Dumitru Dedu a prezentat, la cererea de acordare a subvenţiei din cadrul Schemei de plată unică pe suprafaţă pentru anul 2009, un contract de arendare falsificat, încheiat cu SC Cernavodă Power SRL Bucureşti. Procurorii spun că filele 1 şi 5 din contract ar fi fost falsificate, căci ar fi fost inserate „date nereale privind obiectul arendării, fapta fiind de natură a avea drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene". Însă, faptele nu şi-au produs efectele, datorită intervenţiei acţiunilor reprezentanţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Constanţa. Cu toate acestea, edilul nu recunoaşte nici măcar infracţiunea de care este acuzat. „În cazul meu nu cred că scrie corupţie, pentru că s-ar forţa nota. Era vorba despre un contract de arendă încheiat cu o firmă din localitate. Ne-am înţeles să mărim suprafaţa arendată, în actele mele am trecut modificările şi le-am depus la primărie, dar ei nu au făcut modificarea în acte. Secretara nu a înfăptuit nicio faptă de corupţie", a precizat Dumitru Dedu.

Proces pentru vechimea de un an

Un alt proces în care este implicat edilul, într-o speţă privată, înregistrat pe rolul instanţei din 16 august 2005, se referă la un litigiu de muncă şi se află deja în faza de recurs. În dosar, Dumitru Dedu şi Gheorghe Neagu Tănase, viceprimarul comunei, sunt recurenţi, iar Consiliul Local Mircea Vodă are calitatea de intimat. După spusele primarului, obiectul judecăţii era acelaşi ca şi în cel mai recent litigiu. „La fel ca acum, şi în 2005 am cerut spor de vechime. Atunci aveam un an în funcţia de primar", a precizat Dumitru Dedu. Lista proceselor care îl au drept cap de afiş pe primar nu se încheie, numai că, în celelalte, se luptă, în calitate de primar, cu lucrătorii din administraţia publică locală şi cu cadrele didactice din localitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii