Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prime pentru funcţionarii publici care s-au comportat „bine“

ro

25 Nov, 2008 02:15 823 Marime text

Astăzi, în sala de şedinţe a Consiliului Local Mangalia, va avea loc o nouă şedinţă extraordinară - cea de-a treia în ultimele săptămâni.

Printre punctele de pe ordinea de zi se numără aprobarea proiectului, a cheltuielilor legate de proiect şi a parteneriatului corespunzător obiectivului de investiţii „Sistem informatic integrat la nivelul Consiliului Local al Municipiului Mangalia - premise pentru oferirea de servicii e-administraţie“ pe Programul Operaţional 2007 - 2013, alături de un alt proiect privind cheltuielile legate de „Elaborarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Municipiului Mangalia“.
Primarul Mihai Tusac a iniţiat şi câteva proiecte de hotărâre cu caracter social - „obişnuitele“ tichete pentru profesori şi personalul auxiliar şi administrativ din unităţile de învăţământ din Mangalia, aprobarea criteriilor ce vor sta la baza repartizării locuinţelor sociale, precum şi constituirea unor fonduri de premiere şi a criteriilor acordării acestora pentru funcţionarii din primărie şi pentru personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului. La acest din urmă capitol se vor „califica“ numai persoanele care vor primi cel puţin calificativul „bine“ din partea şefului lor, primarul Tusac.
Două dintre cele mai importante proiecte de hotărâre - cel puţin pentru locuitorii oraşului - fac referire la aprobarea reducerii tarifului gigacaloriei practicat de societatea furnizoare de energie termică, „Rominservices Therm“ SA Mangalia, şi la stabilirea preţului local al energiei termice facturate populaţiei. Cele două proiecte de hotărâre au fost solicitate de directorul general al societăţii „Rominservices Therm“, Iulian Staicu, care spune că ajustarea tarifului la gigacalorie se datorează diminuării  preţului la combustibilul utilizat, de la preţul de 449,40 lei/gcal (fără TVA) la 396,76 lei/gcal (fără TVA). Astfel, prin ce de-al doilea proiect de hotărâre, locuitorii Mangaliei vor beneficia de un preţ la energia termică facturată de 165 de lei/gcal (cu TVA), faţă de 175 de lei/gcal până în prezent. Dacă va trece de votul consilierilor, hotărârea va intra în vigoare începând cu 3 noiembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii