Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Priorităţile primarului Tătulescu în 2011 grădiniţă la Saligny, biserică la Faclia

ro

02 Apr, 2011 02:07 1722 Marime text
Saligny_Gabriel_Tatulescu_06.jpgConsilierii locali ai comunei Saligny au aprobat în şedinţa care a avut loc săptămâna aceasta susţinerea de la bugetul local a finalizării grădiniţei din localitate.

„După lungile aşteptări să primim bani de la Guvern, care au durat patru ani, am decis să terminăm grădiniţa cu bani de la bugetul local. Consilierii au aprobat în şedinţa de marţi susţinerea financiară de la bugetul local pentru definitivarea lucrărilor de la grădiniţa cea nouă", ne-a declarat primarul comunei Saligny, Gabriel Tătulescu.

Edilul din Saligny a luat totodată decizia de a construi o biserică în satul Faclia, decizie susţinută, de asemenea, de către consilierii locali. „Având în vedere starea avansată de degradare a casei nemţeşti unde se roagă enoriaşii din Faclia, am decis să construim o biserică în această localitate", ne-a declarat primarul Gabriel Tătulescu. Potrivit edilului, casa are o vechime de aproximativ 70 de ani, fiind construită de către nemţii care locuiau în Faclia după cel de-al doilea Război Mondial. „În parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului, vom face un proiect asemănător bisericii din lemn din Cernavodă. Avem bani să demarăm lucrările, însă mai întâi trebuie să rezolvăm cu regimul juridic al terenului, pentru că deocamdată nu ştim exact cui aparţine. Am înaintat o solicitare la Arhivele Statului pentru a obţine informaţii cu privire la proprietarul terenului, iar în funcţie de răspuns vom şti ce avem de făcut. Construcţia unei biserici la Faclia este foarte necesară şi vreau să demarăm lucrările cât mai repede", ne-a declarat primarul comunei Saligny.

Licitaţie pentru concesionarea unui teren

Autoritatea locală din Saligny a demarat procedura de achiziţie pentru concesionarea unui teren în suprafaţă de 4.000 mp, din domeniul privat al comunei, situat în intravilanul localităţii Ştefan cel Mare. Licitaţia publică, organizată de Consiliul Local Saligny, urmează să aibă loc pe 15 aprilie, începând cu ora 10.00, la sediul Primăriei Saligny. Primarul Gabriel Tătulescu ne-a declarat că una dintre firmele care-şi desfăşoară activitatea la centrala nucleară din Cernavodă asigurând serviciul de pompieri, doreşte să construiască pe acest teren un poligon de antrenament pentru personalul propriu. „Societatea a făcut o cerere de concesionare a terenului, iar noi organizăm o licitaţie la care are dreptul să participe oricine. Vor să construiască un poligon de antrenament, pentru că sunt obligaţi să asigure un astfel de spaţiu pentru personalul din subordine", a precizat primarul comunei Saligny.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii