Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PRM, promotorul campaniilor electorale intarziate

ro

02 Nov, 2007 00:00 862 Marime text

Presedintele PRM Navodari, Dan Rahau, si vicepresedintele organizatiei judetene a partidului, Gheorghe Nicolae, au vorbit despre problemele de interes national si chestiunile ce privesc campania electorala pentru Parlamentul European.

Liderii organizatiei judetene a Partidului Romania Mare au anuntat ca isi vor incepe campania pentru alegerile europarlamentare abia saptamana viitoare. Motivul pentru care au ratat doua saptamani de "racolare" a potentialilor votanti este acela ca filiala si-a prezentat tarziu listele cu candidatii pentru alegerile europarlamentare si au avut dificultati si in ceea ce priveste promovarea imaginii partidului. Dan Rahau, presedintele filialei PRM Navodari, a precizat ca "niciodata nu este prea tarziu" si ca odata cu intalnirea de maine de la Bucuresti, vor fi prezentati si primii zece candidati la mandatele de europarlamentari. Rahau a precizat ca PRM va derula de la inceputul saptamanii viitoare intalniri zonale cu organizatiile locale, astfel incat in urmatoarele doua saptamani, candidatii si conducerea locala, inclusiv cei de la Bucuresti care vor veni in zona, sa poata fi prezenti in mijlocul oamenilor pentru a-si transmite mesajele.

Votul uninominal contestat de PRM

La randul sau, vicepresedintele PRM Constanta, Gheorghe Nicolae, a abordat problematica votului uninominal. El a precizat ca PRM a depus o contestatie la Curtea Constitutionala prin care contesta validitatea si organizarea referendumului din doua motive. Unul dintre ele tine de procedura deoarece, pe lege, trebuia consultat Parlamentul, iar celalalt se refera la faptul ca in textul decretului nu este mentionata, in mod explicit, data referendumului. "Pentru aceste motive PRM a atacat organizarea referendumului pentru introducerea votului uninominal la Curtea Constitutionala si acum asteptam pronuntarea" a adaugat vicepresedintele. PRM ramane in continuare la opinia ca votul uninominal, in varianta propusa de Basescu, este total nepotrivit pentru Romania.

Scris de: {autor}Andrei LUCHIAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii