Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procese pe banda (video)

ro

24 Nov, 2010 03:39 1705 Marime text

Tusac_1.jpgPeste 800 de profesori din Mangalia se văd obligaţi printr-o hotărâre a Curţii de Conturi să restituie contravaloarea unor bonuri dacou acordate de autorităţile locale. Pentru a recupera cei 1100 de lei de la dascăli, Primăria i-a chemat în instanţă. În anul 2008 consiliul local Mangalia a adoptat o hotărâre prin care profesorilor de la şcolile din localitate le sunt oferite bonuri cadou de trei ori pe an. Adică de paşte, crăciun şi la sfârşitul anului şcolar.

Tusac_3.jpg În anul 2009 Curtea de Conturi a decis că aceste bonificaţii sunt ilegale. În consecinţă a hotărât ca primăria Mangalia să recupereze banii de la profesori. Cum niciun cadru didactic nu a fost dispus sa inapoieze suma datorată,primaria i-a dat in judecată pe profesori.Astfel ca nu mai puţin de 800 de procese se află pe rol în acest moment.

Ca urmare a acestor hotărâri ,profesorii din Mangalia trebuie să returneze, dacă instanţa o decide, suma de 1100 de lei, adică contravaloarea celor 3 bonuri cadou primite.

Din tot acest haos legislativ,profesorii spun ca ei sunt singurii care pierd pentru ca sunt pusi in situatia inedita de a plati sume pe care nu si le permit .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii