Procesul angajaţilor CJC cu Nicuşor a ajuns la Curte
Procesul angajaţilor CJC cu Nicuşor a ajuns la CurteDosarul nr. 3037/118/2010 a fost înregistrat pe 11 mai la Curtea de Apel Constanţa, ca urmare a faptului că reprezentanţi ai ambelor părţi implicate în proces - angajaţi şi reprezentanţi ai conducerii instituţiei - au declarat recurs. Într-o ediţie anterioară, relatam faptul că funcţionarii publici din aparatul de specialitate al instituţiei judeţene, membri ai Sindicatului din Administraţia Publică Locală, au înaintat o acţiune în instanţă împotriva şefului Consiliului Judeţean Constanţa, pentru a-şi recupera sporurile ce le-au fost luate prin punerea în aplicare a reglementărilor Legii nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, după cum ne-a declarat la vremea respectivă purtătorul de cuvânt al sindicatului angajaţilor din Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), George Târnoveanu. Potrivit acestuia, angajaţii din aparatul propriu al CJC au contestat în instanţă decizia de reîncadrare semnată de către preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, ca urmare a prevederilor Legii 330/2009. Mai exact, funcţionarii din CJC au contestat eliminarea sporurilor, măsură care le-a înjumătăţit practic venitul lunar.
Şefii din CJC, printre reclamanţi
Printre reclamanţii din acest dosar se regăsesc nume sonore din CJC, printre care Cristian Moldovanu - purtătorul de cuvânt al CJC, Amuraş Tănase - fostul şef de Cabinet al preşedintelui CJC Nicuşor Constantinescu, Mariana Belu - secretarul judeţului, Marius Tărcatu - fostul director al fostei Direcţii Tehnic-Investiţii, Aurelian Arghir - fostul director al fostei Direcţii de Turism, Cristian Zgabercea - conducătorul din umbră al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate, afaceristul Ovidiu Chircă - inspector în cadrul Compartimentului Comunicare, Mihaela Lungu - şefa Biroului de Achiziţii, Titi Cenuşă - şeful Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice, George Târnoveanu - purtătorul de cuvânt al sindicaliştilor, Radu Volcinschi - directorul Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică.
Reamintim că pe rolul instanţelor constănţene se află mai multe procese intentate de către angajaţii CJC instituţiei din care fac parte. Unul dintre acestea se referă la contestarea deciziei şefului CJC de returnare a sporurilor încasate în 2008 şi 2009, decizie adoptată în urma unor controale efectuate de Curtea de Conturi, care a decis că sporurile erau ilegale. Mai exact, este vorba despre indemnizaţia de dispozitiv, sporul de reprezentare, de confidenţialitate, de stabilitate, prima de vacanţă, alocaţia de sărbători, transportul la şi de la locul de muncă şi norma de hrană. În urma verificărilor, Curtea de Conturi a decis că angajaţii CJC au de returnat în total suma de 4.517.191 lei, aferentă anului 2008.
De precizat că l-am contactat telefonic pe purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, pentru detalii suplimentare despre procesul ajuns pe rolul Curţii de Apel Constanţa. Reprezentantul CJC, parte el însuşi în proces, ne-a declarat că nu mai ştie exact despre care dintre procese este vorba, pentru că sunt mai multe şi de ele se ocupă avocatul.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp