Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 02 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul Sapard, prioritatea acestui an pentru Ion Barzan

ro

30 Mar, 2004 00:00 806 Marime text

La Topalu, PSD il sustine pe actualul primar

Candidatul ocupa primul loc in sondajul realizat la nivelul comunei Topalu * Iluminatul public, drumurile, incalzirea termica, dar si renovarea institutiilor publice si culturale din comuna sunt doar cateva dintre realizarile pe perioada actualului mandat * Topalu beneficiaza de o biserica renovata * Pentru populatia din Capidava a fost ridicat de putin timp un lacas de rugaciune

Sfarsitul acestei saptamani a fost dedicat lansarii altor candidati la functiile de primari in judetul Constanta, din partea PSD. Dupa ce sambata au fost lansati candidatii din cinci localitati, duminica, seria lansarilor a continuat cu alte localitati din partea de nord a judetului. Punctul culminant al manifestarilor l-a reprezentat lansarea candidatului din comuna Topalu. Pentru alegerile din iunie 2004, PSD il propune pe Ion Barzan, actualul primar. Liderii PSD au anuntat ca il sustin pe Barzan intrucat sondajele de opinie, realizate in comuna, il plaseaza pe primul loc. In timpul mandatului actualului primar, comuna a cunoscut cea mai mare dezvoltare din ultimii 14 ani. Numeroasele realizari din comuna sunt bine apreciate de localnici, dovada in acest sens fiind numarul mare de sateni prezenti la lansare. La randul sau, primarul Ion Barzan a reamintit celor prezenti realizarile din ultimii ani. Printre proiectele duse la indeplinire, primarul Barzan a enumerat iluminatul public, drumurile, incalzirea termica, dar si renovarea si modernizarea institutiilor publice si culturale din comuna. Tot cu acest prilej, primarul a reamintit faptul ca biserica din Topalu a fost si ea renovata si dotata cu centrala termica.

Educatia, prioritate pentru primar

La capitolul realizari primarul a mai enumerat si construirea unei biserici in satul Capidava, ce urmeaza a fi pictata in acest an. Deja primarul Ion Barzan a facut demersurile necesare pentru a realiza un sistem de alimentare cu apa in satul Capidava. Lucrarea urmeaza sa se realizeze din fonduri guvernamentale si cuprinde o lungime de aproximativ zece kilometri de retea. Valoarea totala a investitiei nu depaseste trei miliarde de lei, aici fiind incluse si pompa si hidroforul. Cu toate ca apa nu a lipsit din Topalu, in localitate a fost inlocuita reteaua de apa potabila pe o distanta de patru kilometri. Si procesul educational din comuna Topalu a beneficiat de sprijinul actualei echipe de la primarie. Scolile si gradinita din satul Topalu au fost reparate si modernizate. Centralele existente reusesc sa asigure necesarul de caldura, iar copiii pot in acest moment sa lucreze la calculatoarele ce au fost aduse. La acest capitol se poate nota si dotarea primariei cu calculatoare, pentru usurarea activitatii. Intrucat satul Capidava nu dispunea de o cladire optima pentru scoala, a fost amenajat un local in care copiii pot invata in conditii bune. Drumurile comunale au constituit o alta prioritate a primarului comunei Topalu. In sat au fost pietruiti aproximativ cinci kilometri de drumuri si, mai mult decat atat, s-a obtinut finantarea prin programul Sapard pentru amenajarea strazilor rurale pe o distanta de 15 kilometri. Primarul Ion Barzan considera ca problema drumurilor este lucrul cel mai important pentru anul 2004. Actiunea de duminica s-a bucurat de prezenta unui numar mare de localnici care au dorit sa arate ca sunt alaturi si ca il sustin pe primarul Ion Barzan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii