Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 10 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de Lege privind adaptarea spaţiilor de joacă pentru copiii cu şi fără dizabilităţi, depus la Camera Deputaților

ro

10 Sep, 2024 15:04 206 Marime text

Prin acest proiect de lege, susţinut de un număr de 72 de colegi parlamentari, reafirmăm angajamentul nostru de a promova şi proteja drepturile copiilor din România. Suntem cu toţii de acord că locurile de joacă ar trebui să fie un spaţiu sigur, accesibil şi incluziv pentru toţi copiii, indiferent de nevoile lor specifice, susține deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu.
 
Este vorba despre locurile de joacă care ar trebui să fie un spațiu sigur, accesibil și incluziv pentru toți copiii, indiferent de nevoile lor specifice.
 
În prezent, multe dintre locurile de joacă din orașele noastre nu sunt adaptate corespunzător pentru a răspunde nevoilor copiilor cu dizabilități.

Această lipsă de accesibilitate contravine principiului egalității de șanse și împiedică integrarea completă a copiilor cu dizabilități în societate.

Adaptarea acestor spații la nevoile copiilor cu dizabilități nu este doar un act de dreptate socială, ci și o obligație morală și legală.

„Ne dorim să oferim oportunități egale pentru toți copiii noștri, indiferent de provocările pe care le întâmpină și să creăm o societate mai justă și mai solidară. Jocul este un instrument esențial pentru educație și dezvoltare, contribuind la cultivarea empatiei, înțelegerii și respectului reciproc.
Spațiile de joacă accesibile reprezintă doar un început pentru o societate incluzivă, în care drepturile copiilor sunt protejate și respectate”, a transmis deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii