Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect USR Universitățile ar putea fi obligate să asigure 75% din locurile necesare pentru stagiul de practică al studenţilor

ro

22 Sep, 2024 10:47 832 Marime text
Instituţiile de învăţământ superior ar putea fi obligate să asigure cel puţin 75% dintre locurile necesare pentru realizarea stagiului de practică de către studenţi, potrivit unui proiect de lege depus de parlamentarii USR.

Totodată, 10% dintre aceste locuri ar urma să fie în domeniul cercetării, fie în instituţia respectivă de învăţământ superior sau în alte instituţii similare, fie în institute de cercetare partenere. USR menţionează că, deşi activitatea de cercetare se numără printre preocupările cadrelor didactice universitare şi toate domeniile de studii universitare au cel puţin un aspect de cercetare ştiinţifică asociat, atragerea absolvenţilor către vârful disciplinelor pe care le studiază se face "cu dificultate" în acest moment.

Astfel, un studiu bazat pe datele Eurostat arată că România are "cea mai mică pondere a cercetătorilor" din totalul forţei de muncă, reprezentând 0,43%, faţă de media europeană de 1,55%.

În acest moment, conform Legii învăţământului superior nr. 199/2023, toţi studenţii au obligaţia de a efectua stagii de practică, însă universităţile nu au responsabilitatea de a asigura decât jumătate din locurile de practică necesare.

Citește și: 

Aspiranții la un mandat de parlamentar din partea USR Constanța își prezintă astăzi candidaturile la sediul partidului. Cine s-a înscris în competiția internă?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii