Proiectul privind protecția persoanelor cu alergii, inițiat de deputatul Cristina Dumitrache merge la promulgare
Proiectul privind protecția persoanelor cu alergii, inițiat de deputatul Cristina Dumitrache merge la promulgare
15 Dec, 2020 16:24
ZIUA de Constanta
3601
Marime text
- Proiectul legislativ privind protecția persoanelor cu alergii inițiat de deputatul PSD de Constanța, Cristina Dumitrache. a primit vot final și va merge la promulgare
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul a punctat importanța acestui proiect care creează cadrul legislativ și va veni în sprijinul a mii de persoane ce sufera de boli alergice.
"Proiectul de lege privind protecția persoanelor cu boli și afecțiuni alergice în România a primit astăzi votul final și va merge la promulgare.
Acest proiect este extrem de important iar impactul pe care îl va avea pur si simplu nu poate fi cuprins în cuvinte.
În mod real cifrele pe care le avem in acest moment in România nu sunt corecte și concludente încât să oglindească dimensiunea reală a acestei probleme.
Pacienții cu afecțiuni alergice au nevoie de tratament egal și nediscriminatoriu.
Dar înainte de orice au nevoie de diagnostic.
Organizația Europeană de Alergie și Imunologie atrage atenția asupra faptului ca in 2025, 1 din 2 europeni va fi alergic.
România este in trend crescător la acest capitol și trebuie să se alinieze Uniunii Europene și la nivel legislativ iar astazi, împreună cu dvs am făcut acest pas.
Prin acest proiect se creează cadrul legislativ pentru ca această afecțiune să fie tratată cu maximă responsabilitate si seriozitate prin colaborarea tuturor părților implicate( pacienți, medici, cadre didactice, mass-media)", susține deputatul.
Printre cele mai importante facilități și îmbunătațiri pe care le aduce legea se numără:
1.Înființarea Registrului național pentru evidența persoanelor cu alergii
2.Instituirea obligativității în rândul școlilor, spitalelor,unităților de cazare să asigure hrana specială necesar persoanelor care suferă de alergii în mod egal și fără discriminare.
3.Analize periodice sau anuale decontate prin CNAS
4.Facilitarea și efectuarea diagnosticării precoce.
5.Pregătirea personalului medical de specialitate
6.Creșterea calității vieții persoanelor cu afecțiuni alergice prin promovarea integrării in școală și în muncă, garantarea egalizării șanselor și combaterea discriminării.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii