„Protestatarii" încep să sufere Până la 45 de milioane de lei - atât riscă să piardă parlamentarii USL care fac grevă
„Protestatarii" încep să sufere: Până la 45 de milioane de lei - atât riscă să piardă parlamentarii USLÎn ceea ce priveşte diurna, se pare că această măsură ar fi fost deja aplicată în cursul lunii februarie. Concret, parlamentarii din provincie care au fost în grevă şi au lipsit la şedinţe nu şi-au mai primit diurna pentru deplasare, altfel spus diurna de şedinţă.
Mai nou însă, deputaţii şi senatorii USL riscă să aibă de suferit la capitolul indemnizaţiei, or, indemnizaţia unui parlamentar reprezintă chiar leafa acestuia. Indemnizaţia este fixă pentru toţi parlamentarii, în funcţie de prezenţa în Plen şi la şedinţele comisiilor de specialitate. Totodată, în funcţie de ierarhia în cadrul Camerelor, unii dintre parlamentari pot avea indemnizaţii mai mari. Concret, cei care deţin funcţii în Birourile Permanente, cei care sunt preşedinţi, vicepreşedinţi sau secretari ai anumitor comisii beneficiază şi de sporuri.
Salariu de 45 de milioane, sume forfetare de 70
În medie, indemnizaţia lunară a unui parlamentar ajunge în jurul sumei de 45 de milioane de lei vechi. În funcţie de prezenţa în Plen şi la şedinţele comisiilor de specialitate, aceasta îi poate fi diminuată.
Cu alte cuvinte, dacă vor continua greva, parlamentarii USL riscă să fie afectaţi la buzunar. Deşi trece drept un demers democratic, acest protest nu a schimbat în niciun fel lucrurile până în prezent.
De menţionat este că parlamentarii nu vor fi afectaţi în ceea ce priveşte sumele forfetare, aici fiind incluse cheltuielile aferente cabinetelor, anumite deconturi şi combustibilul. De altfel, angajaţii cabinetelor nu au nicio vină pentru că unii dintre deputaţi şi senatori au decis să intre în grevă.
Sumele forfetare ajung, conform spuselor unor parlamentari, la aproximativ 70 de milioane de lei vechi.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp